Rondje achtbaan in de sneeuw

Toverland | Redactioneel door

#Attractieparken openen deuren in de winter

18 november 2010 Toerisme Buiten wordt het steeds kouder en donkerder, de kaarsjes gaan aan en de glühwein pruttelt op het vuur. De winter is de tijd van gezelligheid. Maar kruip ook eens uit je warme holletje en ga op pad. Veel attractieparken zijn gewoon in de winter geopend. Trek een warme muts over je hoofd en maak een rondje in een besneeuwde achtbaan.

Winter Efteling

De Efteling is dit jaar voor het eerst 365 dagen per jaar geopend. Van 29 november 2010 tot en met 27 februari 2011 is het park omgetoverd tot de Winter Efteling. Zwier over de verlichte ijsbaan, langlauf tussen de besneeuwde bomen of maak een ritje in de arrenslee. En natuurlijk zijn ook bijna alle spannende attracties van de Efteling geopend, zoals de Vliegende Hollander. Maar alleen als het niet vriest! En wat dacht je van de Droomvlucht in winterse sferen. Doe snel die muts op je hoofd en reis af naar het zuiden.

IJskoud Slagharen

Even geen reuzenrad, kabelbaan of waterglijbaan. Deze winter is Attractie- & Vakantiepark Slagharen van november tot en met februari omgetoverd tot twee gezellige winterdorpen. Alle ingrediënten zijn aanwezig om iedereen in heuse wintersportsferen te brengen. Eerst is het heerlijk genieten van een knapperend haardvuur en een glaasje glühwein. Daarna kunnen de winterspelen beginnen. Doe mee aan bierpulschuiven, wakvissen, sneeuwbal werpen of ijsbeerdarten. Vlokken sneeuw dwarrelen naar beneden en de winter is compleet.

Phantastische kerst

De kerstmarkt in Keulen is één van de populairste kerstmarkten in Duitsland. Combineer dit kerstuitje met een bezoekje aan attractiepark Phantasialand. Ook hier wordt de winter op en top gevierd. Winterse shows, een grote ijsbaan en duizenden lichtjes voeren bezoekers mee op een betoverende reis. En ongeveer zeventig procent van alle attracties is overdekt, waardoor je bij alle weersomstandigheden kunt genieten van deze attracties. In Phantasialand worden winterdromen werkelijkheid.

Freezzz in Winter Plopsaland

Ook bij Plopsaland De Panne krijg je de echte winterkriebels. Een enorme kerstboom verwelkomt bezoekers en de kerstman brengt op zijn arrenslee cadeautjes langs. Vertoon je kunsten op de ijspiste en ondanks het koude weer zijn er ook heel veel attracties geopend. Een Plopsa-dagje wordt afgesloten met een hartverwarmende vuurwerkshow. Om extra lang te genieten is Plopsaland geopend tot 19:00 uur.

Toveren in de winter

Toverland is verkozen tot Beste Attractiepark 2010 door consumentenprogramma Tros Radar. En nog meer goed nieuws: Toverland is elke dag geopend. Ook in de winter! Toverland is een attractiepark voor het hele gezin. De spannendste attractie is de houten achtbaan Troy met een snelheid van wel 90 kilometer per uur. Nieuw is het Toverhuis. Jong en oud gaat met een toverstaf op zoek naar verborgen effecten. Dat wordt spannend!

Ook Plaswijckpark, Speelstad Oranje, KidZcity en het Tikibad in Duinrell zijn de hele winter geopend.

Disneyland Paris is prachtig in de winter. Mickey Mouse heeft zijn handschoenen al aan en duizenden lichtjes zorgen voor een echte wintersfeer. Boek nu gauw een vakantie naar Disneyland Paris.
Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 2010-11-17 11:23:00 - 963