De Denker terug in Laren

Singer Laren |  deel via WhatsApp | Nieuws door

Beeld Auguste Rodin weer naar museum #Singer

18 november 2010 Cultuur Laren, Noord-Holland Het beeld De Denker van de beroemde beeldhouwer Auguste Rodin komt weer terug naar museum Singer Laren. Dieven roofden het exemplaar in 2007 uit de beeldentuin van het museum. Later vonden ze het beeld zwaar beschadigd terug.

Behalve De Denker namen de dieven nog zes andere beelden mee van het Larense museum. Het was hen om het koper te doen, wat in brons zit verwerkt. Door de ernstige beschadigingen die De Denker had opgelopen, was een restauratie lange tijd niet zeker. Singer Laren besloot het uiteindelijk toch uit te voeren. Deze restauratie is uitgevoerd door Vakgroep Conservering en Restauratie van de Universiteit van Amsterdam. Daarbij was er overleg met het Musée Rodin in Parijs.

Collectie

Het beeld is een afgietsel van het oorspronkelijk kunstwerk De Denker van Auguste Rodin. In Singer Museum Laren zijn meer beelden van deze kunstenaar te zien. De Denker maakt vanaf januari 2011 weer deel uit van de vaste collectie. Bij het beeld krijgen bezoekers informatie over de oorzaak van de beschadigingen van het beeld.

Lees meer nieuws over musea op DagjeWeg.NL.

Kijk ook bij...

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 2010-11-18 10:16:22 - 423