Wandelen met Soldaat van Oranje

Stadswandeling Leiden over #SoldaatvanOranje

Nieuws door

archief oud artikel 19 november 2010 Cultuur Leiden, Zuid-Holland Na de film en de musical, krijgen liefhebbers de kans om nog verder in het leven van Erik Hazelhoff Roelfzema te duiken. In Leiden wandelen toeristen langs alle bekende locaties uit het leven van de Soldaat van Oranje.

De studentenkamer van Hazelhof, de universiteit en café Barrera, waarboven de balkonscène van de film is opgenomen. Dit is een greep uit de stadswandeling Soldaat van Oranje in Leiden, die langs alle bekende plaatsen uit het leven van de verzetsstrijder voert. Tijdens de wandeling komt de rol van universiteit in de oorlog aan bod. Ook bij het studentenleven van toen wordt stilgestaan. Behalve alles over de Soldaat van Oranje, weet de gids ook veel te vertellen over de stad Leiden.

Soldaat van Oranje

Erik Hazelhoff Roelfzema (1917 - 2007), bekend onder de bijnaam Soldaat van Oranje, was een Nederlands verzetsstrijder. Hij studeerde rechten aan de Rijksuniversiteit Leiden, toen de Tweede Wereldoorlog uitbrak. Als Engelandvaarder voerde hij landingen uit op de Nederlandse kust, om zo zendapparatuur af te leveren. Ook haalde hij personen op, die naar Engeland moesten. Hazelhoff was ridder in de Militaire Willems-Orde.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 19 november 2010 - 1090

Dit past bij 'Wandelen met Soldaat van Oranje'