Als een prof op wintersport

Wintersportvakantie |  
Redactioneel door

Goed voorbereid op de wintersport

12 november 2012 Sport Moeiteloos suizen de ervaren snowboarders en skiërs van de hoogste bergen. Met enige jaloezie kijken de één-week-per-jaar wintersporters ze na. Bespaar je de tijd en de onzekere eerste dagen. Ga lekker oefenen op Nederlandse bodem, want ook hier is genoeg 'sneeuw' te vinden op de skibanen.

Voor een dagje skiën of snowboarden hoef je strikt genomen de grens niet over. Oké, echte sneeuw vind je er meestal niet, maar op de indoor skibanen kun je wel je techniek eens onder de loep nemen. Op DagjeWeg.NL is een overzicht te vinden van alle skibanen van Nederland. Dit varieert van 'eindeloze banen', waar de wintersporters op een rolbaan oefenen, tot banen met echte sneeuw. Neem bijvoorbeeld eens een kijkje bij SnowWorld Zoetermeer. Op drie verschillende pistes kun je zelf skiën en snowboarden of een dagje les nemen. Eenmaal binnen heb je het gevoel in een echt wintersportgebied te zijn belandt. Wat dacht je van kraakverse sneeuw en een temperatuur van -5? Heerlijk toch! Zelfs al ga je niet op wintersportvakantie, hier haal je de echte wintersportbeleving. DagjeWeg.NL nam zelf al een paar stappen in de sneeuw van SnowWorld Zoetermeer. Bekijk de video hieronder.

Skidome

Met schansen en rails daagt Sneeuwattractiepark Skidôme de ervaren snowboarders en skiërs uit. Maar op de 160 meter lange en 25 meter brede piste, is ook ruimte voor beginners. Op een aparte oefenhelling beginnen zij rustig met de basis van snowboarden en skiën. Voor de wintersportleek biedt Skidôme een gratis proefles. En wie weet krijg je de smaak te pakken en ga je meteen voor een weekje spoedcursus. Met deze voorbereiding schiet je zelfverzekerd van de helling af. Op naar de après-ski!

Klaar voor de wintersport

Behalve oefenen op een indoor skibaan of met de Wii, kun je natuurlijk ook gewoon gaan wandelen of sporten. Met een betere conditie voorkom je uitputting en daarmee ongelukken. Als de voorspellingen uitkomen en we een strenge winter krijgen, dan kun je ook nog gaan langlaufen. Dan behoud je het wintersportgevoel en train je toch de conditie. Lees alle informatie over langlaufen in Nederland.

Laatst gewijzigd: 2018-10-09 17:59:21 · Gepubliceerd: 2010-11-23 14:47:12 - 1900