Nieuwe trend: wildbreien

#Artis start met wildbreien

Artis ZOO Amsterdam Nieuws door

archief oud artikel 26 november 2010 Trends Amsterdam, Noord-Holland De spinnen, vogels, kikkers en vlinders in Artis geven het voorbeeld. Zij weven de prachtigste nestjes. Doe net als zij en brei een kunstwerk in elkaar om de dierentuin te versieren. Schrijfster Francine Oomen geeft vandaag het startsein voor wildbreien in de dierentuin.

Maar wat is wildbreien? Het is eigenlijk heel simpel. Je breit iets moois en versiert de straat met deze 'wilde' breisels. Deze nieuwe vorm van street art is, in tegenstelling tot graffiti, geen vandalisme. Beelden, bomen, hekken en bruggetjes krijgen een kleurig uiterlijk, zonder dat ze beschadigd worden. En zo krijgen nietsvermoedende voorbijgangers wel een leuke verrassing!

Schrijfster Francine Oomen, bekend van de boeken Hoe overleef ik..., geeft vandaag het startsein op de website www.wildbreien.nl. Op vier woensdagmiddagen in januari en februari komen deelnemers Artis versieren met breisels. Ook meedoen? Kijk op de website over wildbreien.

Vind alle dierentuinen in Nederland op DagjeWeg.NL.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 26 november 2010 - 429

Activiteiten ARTIS

Binnen enkele weken te bezoeken

Aardbewoners Festival


Van 15 tot en met 23 juni organiseert ARTIS voor de eerste keer het Aardbewoners Festival. Tijdens dit festival is er, voor jong én oud, van alles te doen om weer in verbinding te komen met natuur...