1

Beesten Oostvaardersplassen krijgen bescherming

#Staatsbosbeheer begint met aanleg beschuttingsrichels

Boswachter Hans Breeveld vertelt Nieuws door

archief oud artikel 30 november 2010 De edelherten, konikpaarden en Heckrunderen die in de Oostvaardersplassen rondlopen, kunnen de winter iets geruster tegemoet zien. Staatsbosbeheer begon gisteren met de aanleg van beschermende richels. Daar kunnen de wilde beesten dan schuilen voor kou, weer en wind.

Staatsbosbeheer ligt al een tijdje onder vuur. Veel mensen vinden dat Staatsbosbeheer beter voor de grote grazers moet zorgen – veel beesten gaan in de winter dood wegens kou en te weinig voedsel. De één vindt dat de natuur z'n werk moet doen, de ander vindt dat de Oostvaardersplassen geen echte natuur is, en dat er daarom voor de dieren gezorgd moet worden. Dat betekent dat je een aantal dieren moet afschieten voordat het winter wordt.

Commissie Gabor

Om dit probleem precies uit te zoeken heeft een groep mensen onderzoek gedaan, de commissie Gabor. Deze commissie beval ondermeer aan om beschermingsrichels te plaatsen. Daar is Staatsbosbeheer nu mee begonnen.

Heb je mooie foto's van een bezoek aan de Oostvaardersplassen? Maak een mooi fotomagazine die je gratis kunt delen met je familie en vrienden. Of boek een mooie vakantie in de buurt van de Oostvaardersplassen.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 30 november 2010 - 190