1

Zeldzaam schildpadje geboren

Driestreepdoosschildpad kruipt uit ei in #Artis

Maak je eigen Dagje Weg Magazine Nieuws door

archief oud artikel 2 december 2010 Natuur Amsterdam, Noord-Holland In Artis is een piepklein schildpadje geboren. Een bijzondere gebeurtenis, want het gaat om een driestreepdoosschildpad. Deze zeer bedreigde diersoort plantte zich nog nooit eerder voort in Artis.

In China, Laos en Vietnam, waar de driestreepdoosschildpad leeft, lustten ze wel een schildpadje. Hierdoor zijn er nog maar enkele honderden in leven. Afgelopen zondag had Artis een primeur: voor het eerst kroop er in de dierentuin een driestreepdoosschildpad uit het ei.

Het jong in Artis is heel klein: amper 5 centimeter! Een volwassen driestreepdoosschildpad wordt ongeveer 25 centimeter lang. Wie de kleine wil zien moet zich naar het Reptielenhuis in Artis begeven.

Driestreepdoosschildpad

De naam van deze schildpadsoort heeft hij te danken aan zijn uiterlijk. Op het schild lopen namelijk drie strepen parallel aan elkaar. En wanneer het dier zijn kop terugtrekt in het schild, dan gaat er een klepje dicht. Zo ziet de schildpad eruit als een doosje.

Ga een dagje uit in de dierentuin of lees meer nieuws uit de natuur. Al een dagje naar de dierentuin geweest? Maak dan een mooi magazine!

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 2 december 2010 - 224

Activiteiten ARTIS

Binnen enkele weken te bezoeken

Aardbewoners Festival


Van 15 tot en met 23 juni organiseert ARTIS voor de eerste keer het Aardbewoners Festival. Tijdens dit festival is er, voor jong én oud, van alles te doen om weer in verbinding te komen met natuur...