Gelukkig geen WK voetbal in Nederland

WK voetbal niet perse positief voor #toerisme

WK 2018 in Rusland Nieuws door

archief oud artikel 3 december 2010 Sport Dat het WK voetbal in 2018 niet naar Nederland en België komt, is nog zo slecht niet. Veel 'gewone' toeristen mijden het land dan vanwege de drukte. De nieuwe toestroom kost uiteindelijk meer dan dat het opbrengt.

Een WK voetbal is doorgaans goed voor het toerisme in het gastland. Maar er zit ook een keerzijde aan de toeloop van supporters. Uit de kosten- en batenanalyse van onderzoeksbureau SEO in opdracht van het ministerie van Economische Zaken blijkt al dat tussen de wedstrijden nauwelijks WK-bezoekers blijven. En daarvoor komen geen 'gewone'  toeristen in de plaats. Want zij verwachten drukte, hoge prijzen en chaos. De bezettingsgraad van hotels kan daardoor nog wel eens tegenvallen.

Behalve op het gebied van toerisme, levert het organiseren van het WK voetbal de Nederlandse economie weinig op. Volgens economen en deskundigen zijn de kosten groter dan de baten. Dit berichtte Metro. DagjeWeg.NL is daarom blij dat het WK voetbal in Rusland is. Laat de toeristen hier maar komen!

Lees meer nieuws over toerisme op DagjeWeg.NL. Een dagje uit geweest? Maak dan een mooi magazine.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 3 december 2010 - 359