Personeel NS ten einde raad

Drama op spoor door #sneeuw #ns

Nieuws door

archief oud artikel 6 december 2010 Toerisme Utrecht, Utrecht Niet alleen op de Nederlandse wegen was het dit weekend een drama. Ook op het spoor waren de gevolgen van de sneeuwval goed merkbaar. Het personeel van de NS is boos over het beleid van haar werkgever.

NS en Prorail staken tientallen miljoenen in de voorbereiding op de winter, maar desondanks ontstond er afgelopen zaterdag na een sneeuwbui weer een enorme chaos op het spoor. Wissels raakten defect en treinen reden niet meer. Tienduizenden reizigers werden gedupeerd. Hoe kon dit gebeuren?

Brief aan directeur

Roel Berghuis van FNV Bondgenoten schreef een brief aan de directeur van de NS, Jacques Huberts. "Uw personeel heeft alle zeilen bij moeten zetten en er ontstond grote verwarring over geen en onduidelijke logistieke informatie. De reizigers werden van perron naar perron gestuurd." Ook heeft Berghuis commentaar op de filmpjes van de NS. "De filmpjes op de televisie van Prorail en NS beloofden heel wat. De reizigers dachten: nu zal het goed komen. Niets is minder waar." NS laat weten de filmpjes van de buis te halen.

"We hebben heel veel verbeterd, maar je kunt niet verwachten dat alles goed gaat als het ineens zulk slecht weer wordt,'' zegt NS-woordvoerder Eric Trinthamer tegen het Algemeen Dagblad. "Wij vinden dat de problemen redelijk binnen de perken zijn gebleven, hoe vervelend het ook is voor de reizigers." De politiek eist een spoeddebat.

NS in de winter

Meer drama op het spoor. Lees: Brand op Utrecht Centraal.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 6 december 2010 - 209

Dit past bij 'Personeel NS ten einde raad'