Wilde zwijnen terug op Utrechtse Heuvelrug (video)

Studenten leggen #zwijnen vast op film

Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug Nieuws door

archief oud artikel 6 december 2010 Natuur Utrecht, Utrecht De wilde zwijnen zijn terug op de Utrechtse Heuvelrug. Studenten van de Universiteit Wageningen hebben de dieren gesignaleerd met een nachtcamera. Eerder waren al wroetsporen en haren gevonden.

Dat meldt Stichting Het Utrechts Landschap vandaag. Op de filmpjes is te zien hoe een wild zwijn de camera nieuwsgierig inspecteert, bijgestaan door een tweede zwijn.

Verjonging

Boswachter Hugo Spitzen is verheugd met het nieuws: "Wilde zwijnen wroeten de bosbodem open, waar jonge bomen kunnen kiemen. Dat is goed voor de verjonging van het bos en voor een diverse natuur op de bosbodem".

De Utrechtse Heuvelrug staat op de kansenkaart 'Wilde Zwijnen in Nederland' van de Zoogdiervereniging, ARK Natuurontwikkeling en Alterra Wageningen UR. De kaart geeft plekken aan die in de toekomst geschikte leefgebieden zouden kunnen zijn voor het wilde zwijn. Formeel mogen wilde zwijnen alleen op de Veluwe en de Meinweg voorkomen, daarbuiten geldt het zogenaamde nulstandbeleid. Download de kansenkaart met toelichting. Bekijk de filmpjes



Wilde zwijnen opsporen? Op DagjeWeg.NL staat een overzicht van prachtige natuurparken. Wild zwijn gespot? Maak een prachtig magazine van je kiekjes op MijnDagjeWeg.NL.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 6 december 2010 - 381