De Vries wint NK marathonschaatsen

Bob de Vries wint eerste marathon op natuurijs |  deel via WhatsApp | Nieuws door

Marathon op natuurijs was spannende strijd #NK

24 december 2010 Sport Wanneperveen, Overijssel Het ijs op de Belterwiede lag er prachtig bij en niets hield de marathonschaatsers dan ook tegen om er een spannende strijd van te maken. Gisteren won Bob de Vries het NK marathonschaatsen op natuurijs. Bij de vrouwen wist Foske Tamar van der Wal de titel binnen te halen.

De harde wind maakt het de marathonschaatsers donderdag nog moeilijk op het Belterwiede. Na een spannende wedstrijd wist Bob de Vries zich los te maken van de kopgroep, die uit vijf man bestond. Het leek erop dat Arjan Stroetinga, uit dezelfde BAM-ploeg als De Vries, de titel naar zich toe zou halen. Maar in de eindsprint was Stroetinga aan het eind van zijn latijn en liet Bob de Vries passeren. De Vries was dolblij met zijn zege: "Supermooi". In 2010 won Jorrit Bergsma de titel in Zuidlaren.

Foske Tamar van der Wal

Om 10:30 uur stonden de vrouwen aan de start van de 70 kilometer. Een kopgroep van drie dames domineerde de afstand, maar in de eindsprint kwam Foske Tamar van der Wal naar voren. Zij was veruit de snelste en zegevierde op het NK. Maria Sterk won in 2010 het NK marathonschaatsen voor vrouwen.

Zelf ook een rondje op natuurijs schaatsen? Vind een natuurijsbaan in de buurt op DagjeWeg.NL.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 2010-12-24 08:52:51 - 653