1

De paden op met DagjeWeg.NL

De leukste wandelingen op een rij #wandelen

De wonderen zijn Sneek nog niet uit! Redactioneel door

archief oud artikel 27 maart 2011 Natuur De redactie van DagjeWeg.NL heeft met de benenwagen al heel wat van Nederland gezien. De blarenpleisters bleven niet onaangeroerd, maar we kregen er een hoop voor terug. De diepste geheimen van de stad, prachtige parels in de natuur en een goede conditie! Een paar hoogtepunten uit de wandelingen van DagjeWeg.NL.

De natuur in

Den Bosch-Vught

Tijdens een wandeling door de Vughtse Lunetten kwam de militaire geschiedenis voor ons tot leven. Verder zagen we uitgestrekte groene vlakten, rondhuppelende konijntjes en kanonnen die een oogje in het zeil hielden. De wandeling van 's-Hertogenbosch naar Vught was elf kilometer lang en begon in de Bossche binnenstad. Via de Dommel, Fort Isabella en het Afwateringskanaal eindigden we op de Vughtse heide. Bezoekers werden meteen enthousiast van onze belevenissen: "Groene vlakten met een zachte G" lijkt me ontzettend leuk", zegt Ruth van der Horst.

Ede-Wageningen

De wandeling van Ede naar Wageningen begon spannend in een stil, verlaten en donker bos. Genieten van de rust en het alleen zijn was in het begin best moeilijk. Maar eenmaal uit het donkere bos, werd het toch nog best leuk. Grote zandvlaktes en krakende bomen decoreerden de wandeling. En af en toe was er wat geritsel in de struiken te horen. Hoogtepunt van de tocht waren de prachtige sprengenbeken. Een heerlijke serene rust was daar te vinden.

Stadswandelingen

Sneek

Wandelend onder leiding van een bevlogen stadsgids ontdekten we het kloppende watersporthart van Friesland, Sneek! Dit was geen saaie geschiedenisles, maar een levendig verhaal vol anekdotes. Prachtige kerken, poorten, en gezellige watertjes maakten deze wandeling tot een parel. En wist je dat de oorsprong van kledingketen C&A ook in Sneek ligt? De gebroeders Brenninkmeijer verkochten mooie stoffen aan de boerinnen. Met hun verdiende geld gingen ze naar Duitsland. De gemeente Sneek bood de mannen een pand, zodat ze in Friesland zouden blijven. Ook dat ontdekten we tijdens deze wandeling.

Maastricht

Met een gids van de VVV liepen we door het prachtige Maastricht. Hoogtepunt van deze wandeling was toch wel de Basiliek van Sint Servaas. Op de warme zomerdag vonden we verkoeling op de koele stenen van de binnentuin en in de schaduw van de grote klok 'Grandmere'. Ook de schatkamer vol flonkerend goud was geen straf om te bekijken. Uitrusten deden we op één van de terrasjes van het Vrijthof. Heerlijk!

Zutphen

Nog meer leuke stadswandelingen:

Wandelgidsen

Uitgeverijen snappen het succes van wandelen ook. Uitgeverij mo'media bracht een aantal handige boekjes op de markt. Zo wordt een leuke wandeling vinden net iets makkelijker. De redactie van DagjeWeg.NL las ze in één ruk uit!

Hou van Holland

In de Hou Van Holland-wandelbox vind je tweehonderd wandelroutes die je langs de mooiste plekken van Nederland brengen. Aangevuld met tips voor een lekkere lunch, een kop koffie of een leuk museum staat de box garant voor een perfect dagje uit. Opmerkelijke feiten maken de wandelingen extra speciaal. Zoals de perfecte tijden om een oehoe of wild zwijn tegen te komen. DagjeWeg.NL is overtuigd.

Natuurtips

De mooiste plekjes n de natuur vind je met het boekje 52 x de natuur in. Met regen of zonneschijn, de natuur is altijd prachtig. Het boekje staat vol met fiets-, wandel-, mountainbike-, nordic walking-, paardrij- en vaarroutes. Een route wordt aangevuld met wat leuke activiteiten in de omgeving. Zo wordt een dagje natuur compleet. De schrijfster van het boekje 52x de natuur in is de geluksvogel die alle gebieden mocht testen.

Laatst gewijzigd: 2018-01-30 16:15:51 · Gepubliceerd: 27 maart 2011 - 2566