1

Geboorte mandril verrast Artis

Klein aapje kwam onverwacht #artis

Artis ZOO Amsterdam Nieuws door

archief oud artikel 10 januari 2011 Natuur Amsterdam, Noord-Holland Artis kreeg afgelopen zaterdag een aangename verrassing. In de vroege ochtend kwam er een kleine mandril ter wereld. Het kleine aapje maakt het goed en drinkt veel melk.

De eerste dagen na de geboorte klampt een kleine mandril zich vast aan zijn moeder. Zo kan het diertje goed bij haar tepel om te drinken. Het pasgeboren diertje drinkt al veel melk en doet het goed. Omdat het geslacht nog niet bekend is, krijgt het beestje nog geen naam. Pas na een dag of twaalf laat de kleine mandril los en klautert zelfstandig rond op zoek naar voedsel. De geboorte van de kleine mandril kwam onverwacht. In Artis hadden de verzorgers namelijk geen dekking waargenomen.

Mandrils

Mandrils leven in een harem en staan bekend om hun gekleurde uiterlijk. Het mannetje dat aan aan het hoofd staat van de harem heeft het meeste kleur. Zo heeft hij een blauwe, paarse en rode tekening op zijn kop. Ook is zijn kin feloranje en zijn kont is blauw of lichtpaars. Dat is nog eens een speciaal uiterlijk! Maar wanneer dit mannetje oud wordt en zijn kleuren verliest neemt een ander mannetje de koppositie over. Dit mannetje krijgt dan ook zoveel kleur. Vrouwtjes krijgen meer aanzien naarmate ze meer jongen krijgen.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 10 januari 2011 - 736

Activiteiten ARTIS

Later dit jaar

Aardbewoners Festival


Van 15 tot en met 23 juni organiseert ARTIS voor de eerste keer het Aardbewoners Festival. Tijdens dit festival is er, voor jong én oud, van alles te doen om weer in verbinding te komen met natuur...