Uit in Zutphen

 deel via WhatsApp | Redactioneel door

Een kijkje over de stadsmuren van Zutphen

15 februari 2011 Cultuur Zutphen, Gelderland Tijdens een dagje in Zutphen weet je niet waar te beginnen. Gezellige winkeltjes, de markt en de Walburgiskerk, ze zijn allemaal een bezoekje waard. DagjeWeg.NL nam alvast een kijkje, zodat je de leukste uitjes in Zutphen zo gevonden hebt!

Wie nog wat wil blijven hangen in de prachtige Hanzestad Zutphen boekt meteen een overnachting. Blijf er dan lekker een weekend. Overnacht bijvoorbeeld in Eden Hotel Zutphen. Dit hotel ligt in het hart van de stad en combineert de oude architectuur met kunst. Op het grote terras is het genieten van een zomers drankje na een lange dag. Of overnacht in een wat meer luxe accommodatie, zoals Inntel Hotels Resort Zutphen. Stijl, elegantie en uitgebreide ontspanningsmogelijkheden. Dat zijn de kwaliteiten van dit hotel. Er zijn nog veel meer hotels in de omgeving van Zutphen.

Aanbevolen uitstapjes in Zutphen
Uitstapjes Zutphen

Klein-Graffel - Excursies op de boerderij

Van kalf tot koe, de melkrobot en het huidige boerenbestaan. Op Klein-Graffel kom je alles te weten over het boerenleven. Stap de stal eens binnen met vrienden, collega's of familie. René en Ineke Hissink delen hun passie graag met iedereen. En ze zorgen ervoor dat iedere groep een passende excursie krijgt.

Koffie- en theehandel De Pelikaan

Tijdens een bezoek aan de stad Zutphen mag je Koffie- en theehandel De Pelikaan niet overslaan. In het pand aan de Pelikaanstraat worden 20 verschillende soorten koffiebonen gebrand. Kom een lekker kopje koffie of thee drinken in de gezellige proeverij of neem een leuk cadeautje mee uit de cadeauwinkel.

De Librije

Zware kettingen beveiligen de eeuwenoude boeken in De Librije in de Sint Walburgiskerk. In de zestiende eeuw studeerden priesters in deze enorme bibliotheek. Boekenliefhebbers voelen zich hier helemaal op hun plek, waar boeken uit de zestiende, zeventiende en achttiende eeuw zijn bewaard. Er zijn zelfs 85 boeken van voor 1500! Kom kijken in de Librije en stap ook de kerk eens binnen.

Ballorig Zutphen

De bezoekers van DagjeWeg.NL zijn enthousiast over Ballorig Zutphen. Kinderen hebben de tijd van hun leven in dit speelparadijs. Duiken in de ballenbak of klimmen en klauteren. Ze zijn niet snel uitgekeken! En met de weersomstandigheden hoef je hier geen rekening te houden, want Ballorig Zutphen is volledig overdekt.

Stedelijk Museum Zutphen

Met wisselende tentoonstellingen en een vaste collectie geeft het Stedelijk Museum Zutphen een kijkje in het verleden van de stad. Ook heeft het museum een bijzondere collectie zilver. Met dit mooie, glimmende materiaal toonden mannen en vrouwen vroeger hun status. En hoewel het museum maar klein is, iedere vierkante meter brengt een nieuwe verrassing.
Bekijk alle uitstapjes in Zutphen!

Kijk ook bij...

Laatst gewijzigd: 2018-10-09 17:55:49 · Gepubliceerd: 2011-01-11 15:15:14 - 13099