1

Profs helpen beginnelingen in de kunst

Subsidie voor kunstinstellingen en amateurs #bezuinigingen

Dossier Geefwet Nieuws door

archief oud artikel 11 januari 2011 Cultuur Professionele kunstinstellingen moeten amateurkunstenaars het hoofd boven water helpen te houden. Het Fonds voor Cultuurparticipatie geeft 2,6 miljoen voor deze samenwerking. Dat meldt het NRC Handelsblad.

Aan dit nieuwe project doen verschillende instellingen mee, zoals Toneelgroep Amsterdam, Holland Dance Festival, het Concertgebouw Fonds, en Jeugdtheaterhuis Zuid-Holland. "Door dit programma ontstaat er wederzijdse inspiratie en artistieke ontwikkeling en wordt jong talent verder ontwikkeld", vertelt een woordvoerder van het Fonds voor Cultuurparticipatie.

Toneelgroep Amsterdam biedt bijvoorbeeld amateurgezelschappen de mogelijkheid een productie te maken in de Amsterdamse stadsschouwburg.

"Door dit programma ontstaat er inspiratie en artistieke ontwikkeling"
Lees meer nieuws over de btw-verhoging op DagjeWeg.NL of bekijk het dossier over de Geefwet.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 11 januari 2011 - 117

Activiteiten Concertgebouw Amsterdam

Binnen enkele weken te bezoeken

Wiener Maiblumen, concert door Ciconia Consort


Geniet van de sfeer van de Weense Konditorei met een stuk Sachertorte, luisterend naar het Ciconia Consort. Wiener Maiblumen, een programma met liederen en instrumentaal werk uit de Weense fin de...

Later dit jaar

Voorjaarsconcert UvA-Orkest J.Pzn Sweelinck


Beleef een meeslepende avond waarin het UvA-Orkest J.Pzn Sweelinck schittert met Strauss’ Don Juan, Moesorgski’s Liederen en dansen van de dood met stersopraan Nataliia Shumska en Rachmaninoffs...