Chantal en Jim in musical Wicked

Hoofdrollen nieuwe musical Wicked bekend

Petticoat bruist op de planken Nieuws door

archief oud artikel 14 januari 2011 Cultuur Amsterdam, Noord-Holland De sterren van Wicked, de nieuwe musical van Joop van den Ende Theaterproducties, zijn gekozen. Chantal Janzen, Jim Bakkum, Willemijn Verkaik en Pamela Teves schitteren dit najaar in het Circustheater in Scheveningen.

"Wicked is de succesvolste musicalproductie ter wereld van dit moment", vertelt Erwin van Lambaart, producent van Joop van den Ende Theaterproducties. "Dagelijks staan op Broadway mensen in de rij in de hoop een kaartje te bemachtigen. Het is daar inmiddels succesvoller dan The Lion King."

Wicked

Wicked gaat over de ongewone vriendschap tussen twee meisjes in het magische land van Oz; de blonde populaire en stijlvolle Glinda (Chantal Janzen) en de onbegrepen, strijdlustige, groene Elphaba (Willemijn Verkaik). De musical verhaalt over de belevenissen van deze twee jonge heksen. Niet alles is wat het lijkt in deze succesvolle Broadway musical. Wicked gaat in het najaar van 2011 al in première.

Hoofdrolspelers

Chantal Janzen speelt op dit moment in de speciaal voor haar geschreven musical Petticoat. In Wicked neemt zij de rol van Glinda op zich. Jim Bakkum speelde de hoofdrol in de musical Hairspray en speelt in Wicked als Fiyero. Willemijn Verkaik werkt nu mee aan Wicked in Oberhausen. Daar vertolkt zij de rol van Elphaba, zoals ze ook in de Nederlandse versie zal doen. Pamela Teves, bekend van GTST, speelt Madame Morrible.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 14 januari 2011 - 2736