1

NMa onderzoekt prijsafspraken touroperators

Invallen bij #touroperators door NMa

Nieuws door

archief oud artikel 26 januari 2011 Toerisme Gisteren heeft de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) een groot aantal invallen gedaan bij Nederlandse touroperators. De touroperators worden verdacht van onderlinge prijsafspraken.

Er waren invallen bij TUI Nederland, waar onder meer Holland International en Arke onder vallen, en ook bij Thomas Cook en OAD. Zij zouden allemaal onderling afspraken hebben gemaakt over weke prijzen worden berekend aan reisagenten en uiteindelijk aan de consument. Door deze afspraken stijgen de prijzen al gauw 20 tot 25 procent. Hoe de NMa op het spoor is gekomen van deze prijsafspraken is niet bekend. In de reisbranche gaat het gerucht dat een reiswebsite aan de bel heeft getrokken.

Volgens Herman Mensink, lector aan de Hogeschool voor Toerisme in Breda, komen deze invallen slecht uit. "Het boekingsseizoen is net begonnen en veel consumenten zullen zich gaan afvragen of ze teveel betalen voor een reis, nu blijkt dat er door de sector prijsafspraken zijn gemaakt", vertelt hij aan de NOS. Over de resultaten van de invallen is nog niks bekend.

Door deze afspraken stijgen de prijzen al gauw 20 tot 25 procent.
Lees meer nieuws over toerisme op DagjeWeg.NL.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 26 januari 2011 - 639

Dit past bij 'NMa onderzoekt prijsafspraken touroperators'

1 reactie