1

Auschwitz zoekt donateurs

Voormalig vernietigingskamp zoekt miljoenen #auschwitz

Nieuws door

archief oud artikel 27 januari 2011 Toerisme De beheerders van Auschwitz zoeken via Facebook donateurs. Ze hopen 120 miljoen euro in te zamelen om het voormalige vernietigingskamp te behouden.

Precies 66 jaar na de bevrijding van het kamp roept de stichting Auschwitz-Birkenau iedereen op de locatie te beschermen. In de Tweede Wereldoorlog vonden naar schatting 1.1 miljoen mensen hier de dood. Wladyslaw Bartozewski, voorzitter van de stichting en oud-gevangene van Auschwitz, wil dat niemand de Holocaust vergeet. "De barakken, het prikkeldraad, de resten van de ovens en gaskamers; door hun aanwezigheid kan de Holocaust nooit worden ontkend", zo pleit hij.  "Door het behoud van Auschwitz-Birkenau veilig te stellen, en de getuigenissen van het verleden te bewaren, dragen we zorg voor de toekomst."

Ieder jaar kost het beheer van Auschwitz 4 tot 5 miljoen euro. Via Facebook roept de stichting iedereen op om te doneren. Lees meer informatie of doneer zelf!

Kamp Westerbork kreeg onlangs nog 1,6 miljoen euro van de overheid om de woning van de voormalige kampcommandant op te knappen.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 27 januari 2011 - 277

Dit past bij 'Auschwitz zoekt donateurs'