1

Proef de lente in een vlindertuin

Tropisch dagje weg met #vlinders

Vlinderuitjes Redactioneel door

archief oud artikel 8 februari 2011 Natuur Het is deze week goed te merken dat de winter over zijn piek is. Zachte temperaturen, een lekker zonnetje: het lijkt wel lente! Wacht niet tot maart en proef de lente in de mooiste vlindertuinen van DagjeWeg.NL. Want een tropisch gekleurde vlinder is toch hèt symbool van de lente?

Vlinder Vallei

In Luttelgeest vind je een hele vallei vol vlinders in de Vlinder Vallei. Vlinders in de mooiste kleuren en maten, bijvoorbeeld de Blauwe Morpho. De mooiste vlinders vliegen hier letterlijk om je oren. In totaal zijn er drieduizend soorten vlinders en orchideeën te bewonderen. Met het speciale wandelpad loop je hier je eigen route, bijvoorbeeld over de Zuid-Amerikaanse bergpaadjes. Met 1500 vierkante meter is dit de grootste vlindertuin van het land. Voor kinderen is er een spannende speurtocht langs verschillende wildpaden.

De vlinder is één van de weinige insecten die wel geliefd is bij kinderen en volwassenen. Waarschijnlijk komt vlinder van het Vlaamse woord vlinderen, dat wegfladderen betekent. Lees nog meer leuke weetjes over vlinders op Wikipedia.
Vlinders zijn hèt symbool van de lente

Berkenho's Tropical Zoo & Vlindertuin

Berkenhof's Tropical Zoo & Vlindertuin is iets kleiner dan de Vlinder Vallei, maar niet minder mooi. In de overdekte jungle van 1400 vierkante meter is het heerlijk genieten van vele schitterend gekleurde vlinders, vogels, reptielen en insecten. Pas op, want er kan zomaar een hagedis op je hoofd zitten. Wie uitgekeken is, kan een wandeling maken door de wandeltuin. Hier waan je je in Oosterse sferen en kom je helemaal tot rust.

De Passiflora

De Passiflora is een heel bijzondere vlindertuin. Hier zorgen mensen met een beperking voor allerlei tropische vlinders en bijzondere planten. De plantencollecties van de Passiflorahoeve worden ook wel levende musea genoemd. In de vlindertuinen vliegen allerlei soorten tropische en Europese vlinders rond. Ook zijn er vlindereitjes, rupsen en cocons. Met een beetje geluk zie je een vlinder uit een cocon kruipen.

Vlinderparadijs Papiliorama

In de enorme kas van ruim 900 vierkante meter groot van Vlinderparadijs Papiliorama vliegen dagelijks enkele honderden vlinders heen weer. Bekijk deze prachtige insecten van dichtbij of pak je fototoestel en leg ze voor altijd vast. De vlindertuin heeft als doel bezoekers alles te leren over vlinders. Bekijk leuke filmpjes en kom erachter uit welk landen alle verschillende vlinders vandaan komen. Ook is er een versteende vlinder te zien van wel vijftig miljoen jaar oud!

De Langstraterhof

De tuin De Langstraterhof is wel zevenduizend meter groot. Maak een wandeling door deze kijk- en wandeltuin en ervaar de schoonheid van de natuur. Rozen, rododendrons en azalea's zorgen voor een vroege aankleding van het voorjaar. Achterin de tuin komt de oosterse sfeer uit de Japanse tuin je tegemoet. De tuin is omringd door dennenbomen en heeft daardoor een gunstig klimaat. Bijen, vlinders, en vogels vinden het dan ook heerlijk om in te tuin rond te dwarrelen.

Vlindertuin in België

In de Vlindertuin in het Belgische plaatje Knokke ontmoet je meer dan 350 exemplaren van 35 verschillende vlindersoorten. De vlinders zijn in alle levensfasen te zien: van eitje tot rups, tot pop en uiteindelijk tot prachtige vlinder. De omgeving van de Vlindertuin is ook prachtig. Het is een indrukwekkend tropisch oerwoud met exotische planten en een kabbelend beekje. Een bezoek duurt ongeveer 45 minuten.

Vind nog meer uitjes met vlinders op DagjeWeg.NL.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 8 februari 2011 - 2410