1

Straf voor tiener met alcohol

Boete voor alcohol op straat, in kantine of café #kabinetrutte

Nieuws door

archief oud artikel 11 februari 2011 Toerisme Met een biertje op het terras, op straat of in het café. Voor tieners onder de zestien kan dit in de toekomst een boete opleveren. Het kabinet wil met dit voorstel het alcoholgebruik onder jongeren terugdringen. Vrijdag wordt het wetsvoorstel besproken.

Wanneer jongeren onder de zestien op straat, in café's of kantines alcohol gebruiken, dan lopen zij kans op een boete. Dit staat in het wetsvoorstel, wat het kabinet vandaag bespreekt. Het vorige kabinet had dezelfde plannen, maar wilde alleen het alcoholbezit van jongeren op de openbare weg beboeten. In café's en kantines bleef de cafébaas in dat geval strafbaar. Het kabinet wil nu deze jongeren zelf aanpakken.

Gemeentebeleid

Het kabinet-Rutte bespreekt het voorstel voor de drank- en horecawet vrijdag. Waar het vorige kabinet gemeenten nog de mogelijkheid wilde geven om het schenken van alcohol aan jongeren onder de 18 jaar te verbieden, heeft dit kabinet een andere mening. De handhaving van deze wet is moeilijk te controleren, omdat iedere gemeente de regels zelf zou mogen bepalen. De kans bestaat dat jongeren naar een andere gemeente trekken waar ze wel alcohol mogen schenken. Het terugdringen van het alcoholgebruik van jongeren onder de zestien jaar heeft nu de prioriteit.

Een dagje weg is net zo leuk zonder alcohol! Dus, doe inspiratie op en ga eens naar een attractiepark of ga karten.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 11 februari 2011 - 254

Dit past bij 'Straf voor tiener met alcohol'