World Press Photo 2010

Oude Kerk Amsterdam |  
Nieuws door

Verminkte vrouw is #worldpressphoto

14 februari 2011 Cultuur Amsterdam, Noord-Holland De World Press Photo 2010 is gemaakt door de fotografe Jodi Bieber. Zij maakte een opvallend portret van een verminkte Afghaanse vrouw, die in augustus op de cover van Time Magazine stond.

Volgens de jury is de foto van de 18-jarige vrouw met een verminkt gezicht een iconisch beeld, dat veel zegt over de ellendige toestand waarin veel vrouwen leven. De vrouw is verminkt als straf voor het ontvluchten van het huis van haar man. Inmiddels heeft ze in de Verenigde Staten een plastische reconstructie ondergaan.

Nederlandse fotografen

Er vielen ook Nederlandse fotografen in de prijzen. Joost van den Broek won in de categorie portretten met een foto van een Russische matroos tijdens Sail Amsterdam. Chris Keulen werd derde in de categorie sport met een foto van een wielerronde in Eritrea. Martin Roemers was de beste in de categorie dagelijks leven met zijn serie portetten van steden in derde-wereldlanden.

Op 7 mei 2011 wordt de prijs uitgereikt in Amsterdam. Van 22 april tot en met 19 juni zijn de foto's te zien in de Oude Kerk in Amsterdam.

De vrouw is verminkt als straf voor het ontvluchten van het huis van haar man

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 14 februari 2011 - 243