Aapjes kijken voor een prikkie

Stichting Artisklas |  
Redactioneel door

Goedkoop dagje naar de #dierentuin

28 februari 2011 Natuur Landelijk Een dagje naar de dierentuin, dat is leuk voor het hele gezin. Maar... minder leuk voor de portemonnee. Een bezoek aan een grote dierentuin kost al met al een rib uit je lijf. Maar voor wie op de centjes let, vond DagjeWeg.NL een goedkoop alternatief.

Kijken naar bijzondere dieren, gezellige boerderijdieren of ze even aaien. Daarvoor hoef je niet naar een grote dierentuin. In Nederland wemelt het van de kleine dierenparken. Met een klein prijskaartje!

Onder de €5,-

Stichting Artisklas - Kinderen leren alles over dieren en de natuur in deze mini-dierentuin. Iedere zaterdag en zondag is de dierentuin open voor publiek. En als je goed je best doet mag je komen helpen bij de verzorging van de dieren in de Artisklas.

Faunapark Flakkee - Van parkietjes tot roofvogels, in Faunapark Flakkee vinden verschillende dieren een thuis. Kom kijken bij deze dieren en sla ook nog een balletje op de midgetgolfbanen. In de knuffelhoek wachten geitjes en konijnen op een knuffel.

Onder de €10,-

Taman Indonesia - In dit bijzondere dierenpark wanen bezoekers zich in Indonesië. Bijzondere dieren, zoals de Balispreeuw of de Muntjak, kom je hier zomaar tegen. Het park is volledig in Indonesische stijl ingericht. Ontdek Taman Indonesia!


Kasteelpark Born - Rondom de ruïne van Kasteel Born leven vele dieren. Apen, roofdieren, wasberen en vogels, ze begroeten gasten allemaal op hun eigen manier. En in de kinderboerderij vragen de geitjes en schapen om aandacht. Bij het Kasteelpark Born hoort ook een Insectarium en een speeltuin.Dierenpark De Oliemeulen - Gekke, grappige en bijzondere dieren leven in Dierenpark De Oliemeulen. Het begon allemaal als een reptielenhuis en is langzaam uitgegroeid tot een kleine dierentuin. Zes keer per dag zijn er demonstraties met slang en vogelspin. Een leuk dagje uit!


Onder de €15,-

Van Blanckendaell Park - Bekende dieren zoals de geit en de ezel lopen rond in het Van Blanckendaell Park. Maar ook exotische dieren zoals pinguïns en de papegaai voelen zich thuis in Tuitjenhorn. Bij dit avontuurlijke dierenpark hoort een museum vol spullen uit het boerenleven van vroeger.Vogelpark Avifauna - Waarom is een flamingo roze? In Vogelpark Avifauna ontmoet je de mooiste vogels uit de hele wereld. Kijk toe bij het voeren of voer zelf de honingpapegaaien. In de vogeldemonstraties laten de machtige vogels zich van hun beste kant zien.Gratis

De Apeneilanden van Stichting AAP zijn gratis toegankelijk voor publiek. Hier krijgen apen een goede verzorging, na een ellendig leven. Op vaste tijdstippen geven medewerkers extra uitleg.

Laatst gewijzigd: 2018-10-09 17:50:34 · Gepubliceerd: 2011-02-22 16:01:11 - 10930