1

Parkeertarieven de lucht in

#Parkeren is het afgelopen jaar veel duurder geworden in Nederlandse steden

Nieuws door

archief oud artikel 25 februari 2011 Trends Parkeren in Nederland is alweer duurder geworden. Garages rekenen meer geld en de parkeertarieven van gemeentes stijgen ook. Vooral in de grote steden zijn de tarieven flink gestegen.

Dit blijkt allemaal uit een jaarlijks onderzoek van Detailhandel Nederland, de bellangenbehartiger van de winkeliers. Het jongste onderzoek werd gisteren gepubliceerd en is zeer negatief. Er is dit jaar zelfs geen winnaar gekozen in de parkeergaragetest, want geen van de garages viel positief op.
"De winkelende consument is de nieuwste melkkoe van gemeenten", concludeert De Telegraaf, die vandaag groot uitpakt met het onderzoek. Bij 48 van de 79 onderzochte parkeergarages is de prijs 'flink' gestegen. Eerder betaalde men in de parkeergarage bij het Waterlooplein in Amsterdam bijvoorbeeld vier euro per uur, nu 1 euro per twaalf minuten, dus vijf euro per uur.
Detailhandel Nederland is boos op de parkeergaragehouders, omdat het voor consumenten nu een stuk minder aantrekkelijk wordt om lekker lang te gaan winkelen. De branchevereniging roept ook gemeenten op om de tarieven niet meer te verhogen.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 25 februari 2011 - 78

Dit past bij 'Parkeertarieven de lucht in'