1

Keukenhof zal Japanners missen

Ramp Japan gevolgen voor Nederlands toerisme

Keukenhof - Het mooiste lentepark ter wereld Nieuws door

archief oud artikel 18 maart 2011 Toerisme Lisse, Zuid-Holland De ramp in Japan betekent een tegenslag voor de Keukenhof in Lisse. Vorig jaar bezochten 40.000 Japanners de toeristische trekpleister. Een aantal wat naar verwachting dit jaar een stuk lager ligt.

Japanse toeristen zijn graag geziene gasten voor toeristische trekpleisters in Nederland. Vorig jaar bezochten nog 40.000 Japanners de Keukenhof. Een aantal waar de tuin dit jaar niet op durft te rekenen na de ramp die het land heeft getroffen. "Op dit moment hebben we geen annuleringen. Maar uiteraard zal het voor dit jaar een negatief gevolg hebben. Japan en de Japanse toerist zijn een belangrijke markt voor ons, voor een bezoek aan de Keukenhof maar ook voor de export van onze bloembollen", vertelt Piet de Vries, directeur van de Keukenhof, in het Reformatorisch Dagblad.

Japanse toeristen

Volgens het NBTC geven Japanse toeristen bovengemiddeld veel geld uit. Tijdens hun vakantie verblijven ze in luxe hotels en bezoeken de klassieke toeristentrekkers, zoals de Keukenhof, Amsterdam en Delft. Vooral deze aanbieders zullen de Japanse klandizie dit jaar missen.

Ook naar de Keukenhof? Op woensdag 23 maart is de officiële opening, uitgevoerd door Bettina Wulff. Het thema van 2011 is Duitsland, Land van Dichters en Denkers.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 18 maart 2011 - 658

Activiteiten Keukenhof

Vanaf volgende week te bezoeken

Keukenhof Concert


Beleef dit unieke openluchtconcert ter gelegenheid van de 75ste verjaardag van Bloemententoonstelling Keukenhof op woensdag 8 mei om 19:30 uur op Landgoed Keukenhof.