Debat over cultuursubisidies

Tweede Kamer praat over duidelijkheid cultuursubidies

Dossier 'Geefwet' Nieuws door

archief oud artikel 23 maart 2011 Cultuur Den Haag, Zuid-Holland De Tweede Kamer praat vandaag over de cultuursubsidies. Staatssecretaris Halbe Zijlstra (Cultuur) wil instellingen eerder duidelijkheid geven over de subsidies. Nu zitten veel instellingen in spanning om de grote bezuinigingen. Wie krijgt er wel subsidie en wie niet?

Staatssecretaris Halbe Zijlstra (VVD) wil cultuurinstellingen eerder duidelijkheid geven over de rijkssubsidies. Nu krijgen de instellingen pas in 2014 te horen of ze wel of niet subsidie krijgen van de overheid. Zijlstra wil dit vervroegen naar 2013. Een plan wat de instellingen volgens hem ook toejuichen. In totaal moet Zijlstra 200 miljoen euro bezuinigen.

Bezuinigingen op cultuur

De oppositiepartijen SP, D66, GroenLinks en PvdA, zien een versnelling van de bezuiniging niet zitten. Ze zijn sowieso al tegen de forse bezuinigingen op cultuur en willen een zorgvuldiger overleg met ruimte voor advies van de raad van cultuur en Kamerdebatten. VVD en CDA zijn voor het plan, al heeft het CDA wel de voorwaarde dat er niet getornd wordt aan een goede regionale spreiding van cultuur.

Lees meer nieuws over de bezuinigingen op cultuur in het dossier 'Geefwet'.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 23 maart 2011 - 144