Museumweekend!

Attractieparken, dierentuinen en het #museumweekend

  Redactioneel door

31 maart 2011 Cultuur Ede, Gelderland Zaterdag en zondag zijn vijfhonderd musea gratis of met fikse korting te bezoeken. Vrijdag openen alle attractieparken weer hun deuren voor het nieuwe seizoen en dierentuinen zijn druk met geboortes en verbouwingen. Er is genoeg te doen dit weekend. En als klap op de vuurpijl wordt het ook nog eens heerlijk weer!

 
 
DagjeWeg.NL
Facebook Twitter Hyves

Museumweekend in 500 musea

Saai, stoffig en meer iets voor mensen van middelbare leeftijd. Dat is een museum toch? Ontdek het tegendeel tijdens de 30ste editie van het Museumweekend. Maar liefst 500 Nederlandse musea hopen bezoekers te verleiden met gratis entree of fikse korting.

Attractieparken ontwaken uit hun winterslaap

Een nieuw seizoen, een fris begin. Na de wintermaanden gaan de poorten van de attractieparken weer open. En dat vieren de meeste met nieuwe attracties, shows en programma's. Voor wie niet kan wachten, een overzicht met de nieuwste uitdagingen!

Attracties
 

Lente in de dierentuin

De eerste stapjes van ijsbeer Vicks, eindelijk weer leeuwen in Dierenpark Emmen en veel subsidie voor Artis. Het nieuwe seizoen is begonnen. Hoe vieren de dierentuinen de lente? Lees alles over geboortes, verbouwingen en nieuwe dieren in de grootste dierentuinen van Nederland.

Dierentuin
 

Hollandse kunst uit Moskou

Zo Hollands als het maar kan, maar dan helemaal uit Moskou. Het Bonnefantenmuseum opende op 18 maart de tentoonstelling Schatten uit Moskou. Hollandse tekeningen uit het Pushkin Museum, prachtige tekeningen van de meesters uit de Gouden Eeuw.

Moskou
 

Vrijkaarten voor Space Expo

Leer alles over de ruimte en de ruimtevaart in Space Expo. Hier wordt iedereen een echte Wubbo Ockels! Maak een reis langs verre planeten en prachtige Melkwegstelsels in de tentoonstelling van Space Expo. Win nu vrijkaarten!

Prijsvraag

Nieuwste tips

DagjeWeg.NL heeft ook deze week weer leuke tips voor een dagje weg. Maak bijvoorbeeld je eigen steen op Buitengoed de Panoven of bewonder prachtige witte leeuwen in Mondo Verde. Geef jezelf een mini make-over met een workshop van Libelle Academy in Amsterdam. Of leer je eigen stijl kennen in de workshop Mode & Stijl.

Je eigen steen op de Panoven

Mondo Verde

Libelle Workshops in Rotterdam

Libelle Workshops in Amsterdam

Je eigen steen op de Panoven Mondo Verde Libelle Workshops in Rotterdam Libelle Workshops in Amsterdam
 
 

Laatst gewijzigd: 2012-02-13 12:40:10 · Gepubliceerd: 2011-03-31 15:52:35 - 940

Dit past bij 'Museumweekend!'