Raveleijn is magisch groepsuitje

Raveleijn - betoverend groepsuitje |  deel via WhatsApp | Reportage door

Raveleijn de nieuwe sensatie van de Efteling

13 april 2011 Toerisme Kaatsheuvel, Noord-Brabant Raveleijn: de stad waar raven ruiters zullen zijn. Kan het nog magischer? Raveleijn is dé nieuwe sensatie van de Efteling en is de nieuwste eeuwenoude arrangementenlocatie. Geniet hier van een spectaculaire show en heerlijk eten!

Tussen de bekende attracties Droomvlucht en Villa Volta staat een mysterieuze poort. Pikzwarte raven begluren nieuwsgierige bezoekers en grote waterstralen spuiten omhoog, wanneer je het het minste verwacht. Dus weet waar je aan begint als je de ophaalbrug overgaat: je bent gewaarschuwd. Raveleijn is dé nieuwe sensatie van de Efteling. Boek een arrangement en verras uw gezelschap twee uur lang met heerlijk eten en een indrukwekkende show.


Parkshow Raveleijn

De spectaculaire parkshow vertelt het verhaal over vijf broers en zussen die samen de strijd aangaan om de stad Raveleijn te bevrijden van haar overheersers. Zodra zij door de poort stappen veranderen de kinderen in volwassen ruiters en de raven veranderen in prachtige paarden. Zo komen ze in een andere wereld terecht waar de oeroude stad Raveleijn ligt. Graaf Olaf Grafhart heeft het daar voor het zeggen en onderdrukt de bewoners met monsterlijke wezens. De vijf broers en zussen zijn de Uitverkoren Vijf. Zij moeten hun speciale krachten bundelen en daarmee de graaf verslaan. Er zijn wel vijf tot zes voorstellingen per dag te zien. Paarden, raven, valken en uilen maken deze show spectaculair.

Het Wapen van Raveleijn

Al nieuwsgierig geworden? Het verhaal Raveleijn, geschreven door Paul van Loon, komt tot leven in de nieuwste parkshow van de Efteling. Bezoekers zitten in een grote openluchtarena waar plek is voor wel 1200 bezoekers. De arena is ook exclusief af te huren voor groepen. Na de show worden uw gasten uitgenodigd in het historische restaurant Het Wapen van Raveleijn. Onder het genot van een uitgebreide Bourgondische verwennerij in een feestelijke ambiance tussen adel en burgerij, is het hier heerlijk nagenieten van de indrukwekkende parkshow. In het restaurant staan groeps- en familiegevoel centraal. Het restaurant biedt plaats aan 500 personen. De maaltijden worden vers bereid in het midden van de horecalocatie. Bezoekers kunnen dit met eigen ogen aanschouwen.

Arrangementen

In het restaurant Het Wapen van Raveleijn zijn verschillende arrangementen mogelijk. Kies bijvoorbeeld voor het Raveleijn-arrangement. Je likt je vingers af bij de heerlijkste gerechten, zoals gerookte zalm met mosterd-dillesaus, kip van de grill en warme appeltaart met romige vanillesaus. Ook voor de kleintjes is er genoeg te smikkelen en extra leuk: de kleine ruiters mogen hun eigen ijsje versieren.

Publiekstrekker

Directeur van de Efteling, Bart de Boer, is ontzettend trots op deze nieuwe sensatie van de Efteling. "Het was spannend, deze week was afzien", vertelde De Boer aan DagjeWeg.NL. "Met levende dieren is het altijd maar afwachten hoe het gaat. Maar ik ben zeker tevreden." De parkshow Raveleijn is iets wat de Efteling nog nooit heeft gedaan. "Het is een nieuwe weg", zegt de Boer. "Of Raveleijn net zo'n publiekstrekker gaat worden als Droomvlucht kun je nu nog niet zeggen. Maar ik heb grote verwachtingen!".

Ga een dagje naar de Efteling, bezoek Raveleijn en blijf slapen in Vakantiepark Bosrijk.
Foto 1. De magische stad Raveleijn. Foto's: Efteling.
Foto 2. De ruiters in gevecht.
Wordt de graffer verslagen?
Geniet van Bourgondische verwennerijen.
Gravin Halina en haar raven.

Laatst gewijzigd: 2018-10-09 18:03:40 · Gepubliceerd: 2011-04-11 10:34:36 - 7083