Recordaantal vakanties met Pasen

Mooi weer en late #Pasen gunstig voor toerisme

LuxeVakantiehuizen.nl Nieuws door

archief oud artikel 18 april 2011 Toerisme Een 'laat' Pasen en lekker weer lokt de Nederlanders massaal op vakantie met de paasdagen. Zo'n 1,2 miljoen Nederlanders vieren vakantie in het paasweekend. Ook verwacht het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen (NBTC) meer buitenlandse bezoekers.

De Duitse nummerborden zoeven de komende paasdagen weer langs op de Nederlandse snelwegen. Dit jaar brengen zo'n 950.000 buitenlandse bezoekers Pasen door in ons land. Daarvan komt 65 procent uit Duitsland. Ook de Belgen weten ons te vinden; zij vormen zo'n 25 procent van de buitenlandse vakantiegangers. En waar deze buitenlanders voor komen? Met name de bollen, de kust en natuurlijk Amsterdam.

Pasen

Maar ook de Nederlanders zelf zien de paasdagen als hét moment om vakantie te vieren. Naar schatting gaan zo'n 1,2 miljoen Nederlanders op vakantie tijdens de paasdagen. Vergeleken met 2010 zijn dat er 700.000 meer, meldt het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen (NBTC). Het is dit jaar pas eind april Pasen, en dat, samen met de gunstige weersverwachting, zorgt voor deze toename. Veel mensen hebben aansluitend op het paasweekend twee weken meivakantie.

Vakantiehuisje boeken?

Ook lekker op vakantie met Pasen? LuxeVakantiehuizen heeft de mooiste vakantiehuisjes voor u verzameld. Boek een vakantiehuisje en geniet van het mooie weer.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 18 april 2011 - 1167