Vier een zoet feestje!

Zoet! Workshops taarten maken | Redactioneel door

Workshops taart maken bij Zoet! Burgum

12 mei 2011 Toerisme Burgum, Friesland Een man zal er niet zo snel binnenlopen, al is het alleen maar door de vrolijke roze kleur. Zoet! in Burgum is echt een winkeltje voor vrouwen. Het oranje-roze ingerichte pand is een walhalla voor de fanatieke bakster. Muffinvormpjes, mix voor wondercake en de uitbundige eetbare versieringen. Maar behalve dat, geeft Zoet! workshops taarten maken en decoreren. Voor vrijgezellen, vriendinnen of een feestje voor jezelf!

Op zaterdagmorgen lopen we door de uitgestorven winkelstraat van het Friese Burgum. Op zoek naar Zoet! voor een workshop taart decoreren. Al van ver zien we de roze kleur van het winkeltje oplichten in het straatbeeld. "Thuis heb ik alleen maar jongens, dus ik heb me hier flink uitgeleefd", legt eigenaresse Daniëlle van Duivenboden uit, wijzend op het vrolijke meisjesachtige interieur. Met z'n zevenen nemen we plaats aan de grote tafel achter in de winkel. Helemaal klaar voor de workshop taart decoreren.

Kleur bekennen

Maar eerst een bakje koffie, terwijl Danielle alvast het één en ander uitlegt. De eerste stap is het kleuren van het fondant, voor de bekleding en versiering van de taart. Allemaal hebben we een witte bol voor ons liggen, waar een kleurtje op moet. Van roze tot blauw. Alles is mogelijk, en dat maakt de keuze wel heel lastig. Want wat voor taart willen we eigenlijk maken? "Kies wel kleuren die bij elkaar passen, dat is handig voor het decoreren later", adviseert Danielle. Met de kleurstof erbij kneden we het fondant, totdat de kleur egaal is. Danielle komt met de volgende stap de keuken uit.

Zoete vulling

De taarten zijn al namelijk al gebakken. Een luchtige biscuitmix, wat er zonder extraatjes al verrukkelijk uit ziet. Maar wij zijn nog niet klaar, want de taart wordt gevuld met heerlijke botercreme en vruchtenvulling. Met een soort zaagje snijden we de taart in drie gelijke delen en besmeren de onderste helft. Op de volgende helft nog een laagje botercreme en de vulling is klaar! Ook de buitenkant krijgt een laagje botercreme om de taart egaal te maken voor de bekleding. Dan kunnen we beginnen met het echte werk, namelijk het bekleden van de taart.

Feestelijke taarten

Na het uitrollen van het gekleurde fondant draperen we dit als ware banketbaksters over de taart. Het valt nog niet mee om een mooie egale taart te krijgen, zonder scheurtjes. Gelukkig staat Daniëlle standby, om waar nodig een helpende hand toe te steken. Als alle taarten in de gekozen kleuren op tafel staan is het moeilijkste werk voorbij. Wat rest is het versieren van de taart, met het overgebleven fondant. Ineens wordt het stil, zoals Daniëlle eerder voorspelde. Ingespannen maakt ieder haar eigen kunstwerk, van verjaardagstaart tot Paastaart. Het ziet er heerlijk uit! De taart mag mee naar huis en wij hebben een gezellige én leerzame ochtend achter de rug. "Ik ben helemaal enthousiast, dit wil ik thuis ook proberen!", jubelt een deelneemster.

Workshops

Zoet! in Burgum is populair in de omgeving. Eigenaresse Daniëlle vertelt: "Op woensdag en zaterdag zitten we meestal vol met workshops." En daar hoort ook nog een winkeltje bij met leuke bakspullen en servies. Voor de workshops staat er achter in de winkel een grote tafel. De keuze aan workshops is ruim en variëren van de basisworkshop tot het maken van een echte bruidstaart. Ontzettend leuk voor een vrijgezellenfeest of een vriendinnendagje. Ook voor kinderen is er een speciale workshop. Met een koksmuts op en een schort op maken de kinderen een mini-taartje.

Begint het al te kriebelen? Steek de handen dan uit de mouwen en doe mee aan een workshop. DagjeWeg.NL verzamelde de leukste workshops.

Kijk ook bij...

Laatst gewijzigd: 2015-11-05 11:45:01 · Gepubliceerd: 2011-04-19 14:40:14 - 1792