Oprichter Marshall Museum overleden

Jaap de Groot (88) overleden

Liberty Park Nieuws door

archief oud artikel 20 april 2011 Cultuur Overloon, Noord-Brabant De oprichter van het Marshall Museum is niet meer. Jaap de Groot is vorige week overleden op 88-jarige leeftijd.

De oprichter van het Marshall Museum, Jaap de Groot, is vorige week op 88-jarige leeftijd overleden. De Groot was een liefhebber van oorlogsmaterieel en hij heeft in zijn leven dan ook een grote verzameling bijelkaar gebracht. Sinds 2006 is het Marshall Museum deel van het Liberty Park in Overloon. De Groots' collectie oorlogsvoertuigen verhuisde ook naar Overloon. Erik van den Dungen, directeur van het Liberty Park, noemt De Groot "het gezicht van een bijzondere collectie."

Onenigheid

Een paar weken na de fusie ontstond er onenigheid tussen de musea. De Groot en de rest van de organisatie van het Marshall Museum wilde de collectie zelfs terughalen, omdat het Liberty Park volgens hen slordig met de collectie omging. Het liep uit op een rechtszaak. Van den Dungen verwacht niet dat de dood van De Groot gevolgen gaat hebben voor de gerechtelijke procedure die loopt over de collectie. "Het is een zaak tussen rechtspersonen", vertelt Van den Dungen tegen Omroep Brabant De twee musea moeten uiterlijk 26 april bij het Hof in Den Bosch laten weten wat ze met de collectie willen.

De Groot is inmiddels begraven in Hendrik Ido Ambacht.

"Het gezicht van een bijzondere collectie"

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 20 april 2011 - 626

Activiteiten Oorlogsmuseum Overloon

Binnen enkele weken te bezoeken

Meivakantie in Oorlogsmuseum Overloon


Tijdens de meivakantie is er van alles te beleven: * Maak een foto in een Jeep, veteranen vragen-uurtje, word verzetsstrijder, voel zelf hoe zwaar wapens uit WO2 zijn, etc. Kijk voor info op:...