Groninger Museum komt geld tekort

Groninger Museum |  deel via WhatsApp | Nieuws door

#GroningerMuseum heeft 1,1 miljoen euro nodig

29 april 2011 Cultuur Groningen, Groningen Het zijn spannende tijden voor het Groninger Museum. Het museum heeft een tekort van 1,1 miljoen euro en vraagt de gemeente om hulp.

Het museum wacht nog op een schenking en enkele andere bijdragen

Het Groninger Museum heeft een financieringstekort van 1,1 miljoen euro. Directeur Kees Twist heeft de gemeente om een voorschot gevraagd, het liefste in de vorm van een renteloze lening. Directeur Kees Twist kan zich niet voorstellen dat de gemeente het museum niet zou helpen. "Het is namelijk geen financieel probleem, maar een tijdelijk tekort", vertelt Twist aan DagjeWeg.NL. Het tekort is ontstaan na de verbouwing van het museum, die 6,5 miljoen euro kostte. Het grootste deel daarvan heeft het museum zelf betaald, terwijl de gemeente eigenaar is van het gebouw. "Ik kan me niet voorstellen dat de gemeente zo'n bestaand succes en icoon van Groningen niet zou helpen. Ze zouden wel gek zijn", aldus Twist.

Tijdelijk tekort

Volgens Twist is het tekort niet ernstig en maar tijdelijk. Het museum wacht nog op een schenking en bijdragen van fondsen. "Die zijn ons al toegezegd." Twist hoopt dat de gemeente het tekort tijdelijk wil spekken met een lening.

De gemeente Groningen reageert tot nu toe verbaasd. "Ik heb terstond om opheldering gevraagd", zegt wethouder Ton Schroor in het Dagblad van het Noorden. "Dat het om een bedrag van 1,1 miljoen euro gaat, is mij niet bekend. Ik vind het raar om dit via de krant te horen."

Kijk ook bij...

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 29 april 2011 - 144