Amsterdams eerbetoon voor Rembrandt

 deel via WhatsApp | Nieuws door

Schilder krijgt beeld en wandelroute in hoofdstad #Rembrandt

2 mei 2011 Geschiedenis Amsterdam, Noord-Holland De grootste schilder van Amsterdam krijgt een speciaal eerbetoon in de hoofdstad. Dinsdag krijgt Rembrandt van Rijn een nieuw standbeeld voor het Amstel Hotel. Dit beeld is het begin van een wandelroute door Amsterdam, het zogenaamde Rembrandtpad.

De plaatsing van het beeld 'De jonge Rembrandt' is een initiatief van de stichting Rembrandt aan de Amstel. Deze stichting werkt aan het Rembrandtpad, een route van het Rembrandthuis tot aan Ouderkerk aan de Amstel. Op deze weg liep de beroemde schilder Rembrandt van Rijn vaak, waar hij keek, tekende en schilderde. Naast de route werkt de stichting aan een bijbehorende wandelgids en de plaatsing van sculpturen.

De jonge Rembrandt

Het beeld 'De jonge Rembrandt' is gemaakt door Wim van Hoorn. Dinsdag 3 mei onthult zijn weduwe het beeld samen met de directeur van het Amstel Hotel, Nils Axing. "Het is de bedoeling dat er op een markante plek langs de route elk jaar een nieuw beeld van Rembrandt wordt geplaatst", vertelt Maarten de Boer van de stichting Rembrandt aan de Amstel in de Gelderlander.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 2 mei 2011 - 417

Kijk ook bij...