1

Code rood opnieuw van kracht

Gevaar geldt voor Noord-Holland, Limburg en op de Veluwe

Dagje Noord-Holland Nieuws door

archief oud artikel 3 mei 2011 Natuur Wieringerwaard, Noord-Holland De zon blijft maar schijnen, code rood is daardoor weer van kracht in verschillende natuurgebieden. Barbecuen is verboden in Noord-Holland, Noord-Brabant en op de Veluwe.

De droogte van afgelopen dagen heeft er voor gezorgd dat code rood weer is ingesteld. Onder andere de Wieringermeer in Noord-Holland en natuurgebieden in de Belgische provincies Antwerpen en Limburg moeten oppassen. Er is te weinig regen gevallen, waardoor de natuurgebieden gevaarlijk droog zijn en er grote kans is op een natuurbrand. Een eventuele brand kan zich daardoor ook snel verspreiden. Barbecuen, roken en andere vormen van open vuur zijn verboden in de open lucht waar code rood geldt.

België

België is nog maar net bekomen van een enorme natuurbrand, of er ligt alweer nieuwe gevaar op de loer. De droogte van de komende dagen speelt de natuur in de Belgische provincies Limburg en Antwerpen weer parten. Voor de bossen en heidevlaktes daar geldt opnieuw alarmfase rood. De brandweer staat paraat.

Ook op de Gelderse Veluwe en in een deel van Noord-Brabant geldt weer code rood. In de provincie Utrecht is vanaf woensdag of donderdag weer code rood van kracht. Dat komt doordat het tot en met maandag daar niet gaat regenen.

Barbecuen en roken is verboden in de openlucht

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 3 mei 2011 - 394