1

Brand meester in duinen Schoorl

Sein brandmeester gegeven, vandaag wordt nageblust #duinbrand

Nieuws door

archief oud artikel 3 mei 2011 Natuur Bergen, Noord-Holland In de duinen van Schoorl klonk maandagavond eindelijk het sein brand meester. Vandaag blust de brandweer het vuur nog na. De twee verdachten van brandstichting in het gebied zijn inmiddels vrijgelaten.

Update 15:00 uur: Brandweer en leger zijn nog de hele dag bezig met nablussen. Tot zonsondergang zijn ook de helikopters nog in de weer. Het hele gebied blijft in ieder geval tot woensdagochtend gesloten voor publiek. Dan wordt opnieuw de balans opgemaakt.

De duinbrand in Schoorl was al eerder onder controle, maar het sein brand meester nog niet gegeven. Maandag streden brandweerkorpsen uit het hele land nog tegen het vuur. Hierbij ondervonden zij ernstige hinder van de wind. Toch klonk maandagavond laat het sein brand meester.

Grootste brand Schoorl

Burgemeester Hetty Hafkamp van Bergen zei maandag dat het de grootste brand is in het natuurgebied, sinds hier in 2009 regelmatig brand uitbreekt. Zeker 200 hectare is door het vuur verwoest. Sinds zondagnacht 1 mei geldt er een noodverordening in het gebied. De gemeente verzoekt iedereen weg te blijven uit het getroffen gebied.

Verdachten

De twee opgepakte mannen, verdacht van brandstichting in het gebied, zijn inmiddels op vrije voeten. Rond tien uur zondagavond hield de politie de twee mannen aan bij het strand van Bergen aan Zee. Ze hadden zwarte vegen op hun gezicht en roken naar brand. Na onderzoek is gebleken dat zij er zo bij liepen omdat zij een tractor met pech te hulp waren geschoten.

Afgezet gebied

Afgezet gebied in Schoorl

Lees meer nieuws over natuurbranden in Nederland op DagjeWeg.NL.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 3 mei 2011 - 759

Dit past bij 'Brand meester in duinen Schoorl'