1

Opnieuw grote ov-staking

#ov volgende week plat in Rotterdam, Amsterdam en Den Haag

Stakingnieuws Nieuws door

archief oud artikel 3 mei 2011 Cultuur Amsterdam, Noord-Holland Volgende week ligt het openbaar vervoer weer plat in Rotterdam, Amsterdam en Den Haag. De ov-staking is een reactie op de geplande bezuinigingen.

In Rotterdam rijdt er geen openbaar vervoer op woensdag 11 mei vanaf het begin van de dienstregeling tot ongeveer 08:30 uur. In Den Haag rijden er op donderdag 12 mei geen bussen, trams en metro's. En vrijdag 13 mei is voor Amsterdamse reizigers een echte ongeluksdag, want die ochtend rijdt daar geen openbaar vervoer. Op alle dagen gaat het openbaar vervoer rond 08:30 uur weer rijden, zodat alles rond 10:00 uur weer volgens de dienstregeling rijdt.

Bezuinigingen

De staking is een protest tegen de bezuinigingen van 120 miljoen euro op het stadsvervoer. Dat leidt volgens de vakbonden tot 40 procent minder openbaar vervoer in de grote steden.

De afgelopen periode waren er al veel stakingen in het openbaar vervoer. Alle stakingen zijn een vervolg op de stakingen in februari. Toen staakte het openbaar vervoer ook drie dagen in Rotterdam, Den Haag en Amsterdam. Daarna staakte het openbaar vervoer nog een paar keer.

Op alle dagen gaat het openbaar vervoer rond 08:30 uur weer rijden
Lees het laatste stakingnieuws op DagjeWeg.NL.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 3 mei 2011 - 608