1

Website Achterhuis wint award

Het #Achterhuis Online bekroont met Webby Award

Anne Frank Huis Nieuws door

archief oud artikel 4 mei 2011 Geschiedenis Amsterdam, Noord-Holland Het Achterhuis Online, een virtuele versie van het onderduikadres van Anne Frank, is onderscheiden met een internationale award. De website kreeg een Webby Award in de categorie Best Cultural Institutions. Alleen de beste websites ter wereld maken kans op een Webby Award.

Samen met LBi Lost Boys ontwikkelde de Anne Frank Stichting een virtuele versie van Het Achterhuis. Hier zat Anne Frank meer dan twee jaar ondergedoken en schreef ze haar wereldberoemde dagboek. Dit initiatief is nu bekroond met een Webby Award in de categorie Best Cultural Institutions. De beste websites ter wereld maken jaarlijks kans op deze awards. Dit jaar kregen 340 projecten een nominatie.

Het Achterhuis Online

Sinds de lancering in april 2010 bezochten ruim 800.000 mensen de website Het Achterhuis Online. Hier blijven ze gemiddeld 17 minuten hangen. Voor het eerst kun je met deze website echt binnenstappen in de leefwereld van Anne Frank.

Ita Amahorseija, programmamanager ICT Anne Frank Stichting is heel blij met de Webby Award. "Dat we de prijs 'Best Cultural Institutions' juist krijgen op de dag dat het Anne Frank Huis als museum 51 jaar bestaat, maakt het allemaal extra bijzonder. Deze juryprijs tezamen met de lange verblijfstijd van bezoekers laat zien dat we er met LBi Lost Boys in zijn geslaagd om de herinnering aan Anne Frank op een unieke manier levend te houden. Wij beschouwen dit als de kroon op ons online werk."

"Wij beschouwen dit als de kroon op ons online werk"
Musea en herdenkingscentra organiseerden dinsdag de actie 'Niet weggooien'. Met de actie riepen ze mensen op spullen uit de oorlogsjaren naar een museum te brengen.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 4 mei 2011 - 473