Natuurzone op eigen houtje

Flevoland gaat door met natuurzone #Oostvaarderswold

Oostvaardersplassen Nieuws door

archief oud artikel 10 mei 2011 Natuur De provincie Flevoland gaat op eigen houtje verder met de robuuste natuurverbinding tussen de Oostvaardersplassen en de Veluwe. Dit staat in het coalitieakkoord van een nieuw college van Gedeputeerde Staten.

Als het aan de provincie Flevoland wordt het zogenaamde Oostervaarderswold werkelijkheid. Vorig jaar trok het kabinet een grote streep door de plannen voor deze robuuste natuurverbinding tussen de Oostvaardersplassen en de Veluwe. Staatssecretaris Hans Bleker vond het plan te kostbaar en wilde geen landbouwgrond opofferen voor natuur. In samenwerking met maatschapelijke en particuliere partners wil de provincie de verbinding alsnog realiseren. En inwoners van Flevoland hoeven zich geen zorgen te maken over een dikke rekening op hun bord. Dit staat in het coalitieakkoord van een nieuw college van Gedeputeerde Staten.

Oostvaarderswold

Door het aanleggen van het Oostvaarderswold, naast het Horsterwold in Zeewolde, ontstaat een aaneengesloten natuurgebied. Door dit gebied van 15.000 hectare krijgen de edelherten in de Oostvaardersplassen de ruime. Via de Veluwe kunnen de dieren dan Duitsland bereiken. Voor het gebied moeten 35 boerenbedrijven plaatsmaken en is er 400 miljoen euro nodig. Het Rijk zei al 240 miljoen euro toe. Een afspraak waar de provincie Flevoland staatssecretaris Bleker (Landbouw) aan houdt.

Laatst gewijzigd: 2011-05-17 08:25:21 · Gepubliceerd: 10 mei 2011 - 326