Zeearendjonkies in Lauwersmeer

Vrijwel zeker jonge #zeearenden in het Lauwersmeer

Oostvaardersplassen Nieuws door

archief oud artikel 10 mei 2011 Natuur Staatsbosbeheer houdt nog een slag om de arm, maar er zijn vrijwel zeker jonge zeearenden in het Lauwersmeer. Aan het gedrag van het koppel zeearenden is te zien dat de gezinsuitbreiding waarschijnlijk een feit is. Over tien dagen hoopt Staatsbosbeheer meer zekerheid te hebben.

Vorig jaar was de broedpoging van het koppel zeearenden in het Lauwersmeergebied vruchteloos. Het resultaat bleef bij drie onbevruchte eieren. De vogels bouwden dit jaar opnieuw een nest. En zoals het nu lijkt is de gezinsuitbreiding een feit. Maandagochtend zag een boswachter van Staatsbosbeheer dat dieren zich anders gedroegen.

Moeder zeearend is van haar nest afgekomen en staat soms op de rand. Het ziet er naar uit dat zij met haar snavel voer overbrengt in het nest. Staatsbosbeheer heeft de surveillance rond het nest verhoogd en laat het nest voorlopig met rust. Over tien dagen is hopelijk met zekerheid te zeggen of er jonge zeearenden in het nest zitten.

Zeearenden Oostvaardersplassen

Voor het zesde jaar achtereen broeden de zeearenden in de Oostvaardersplassen. Een aantal weken geleden bleek ook deze broedpoging weer een succes. Hoeveel jongen hier in het nest zitten, dat is nog niet bekend.

Laatst gewijzigd: 2011-05-17 08:25:21 · Gepubliceerd: 10 mei 2011 - 695