1

Gouden plaat op je vrijgezellenfeestje

Cd opnemen in studio voor vrijgezellenfeest

ZAP! Studio Redactioneel door

16 mei 2011 bijgewerkt: 9 oktober 2018 Toerisme Rotterdam, Zuid-Holland Daar komt de bruid, daar komt de bruid.... Nog maar een paar daagjes en dan gaat je beste vriendin trouwen. Maar wil je eens wat anders dan een suffe workshop sieraden maken? Laat die stembanden rollen tijdens een workshop cd opnemen en maak je eigen gouden plaat!

Een vrijgezellenfeestje voor vrouwen is vaak wat suf. Een workshop sieraden maken, servies beschilderen, taarten decoren: allemaal hartstikke leuk. Maar niet elke vrijgezel maak je daar blij mee. De bijna getrouwde vrouw van vandaag houdt van lekker gek. "Het kan bij mij niet gek genoeg zijn. En het liefste doe ik iets actiefs", vertelde ze van tevoren. Nu staat ze erom bekend een gouden keeltje te hebben. Op naar de studio dan maar!

Vandaag voelen tien meiden zich even een Do of Trijntje Oosterhuis. ZAP! Studio in Rotterdam bezorgt hen vandaag een gouden plaat. De groep vriendinnen is het achtergrondkoortje, de vrijgezel is de solist. Als we aankomen bij de studio is iedereen nog wat giechelig. En het lachen gaat alleen maar door bij het zien van de liedjes. "Voor vandaag hebben we Say a little prayer van Aretha Franklin, You're the one that I want van Grease en een eigen versie van Dromen zijn bedrog van Marco Borsato. We hebben genoeg te doen. Dus aan de slag!", zegt opnameleider Peter.

Vind nog veel meer leuke ideeën voor een vrijgezellenfeestje!
"I got chills, they're multiplying, and I'm losing control"

Stembanden smeren

Eerst is het tijd om de stembanden te smeren en de melodie van de orkestband te leren kennen. "Oh, dit is wel een heel snelle versie van Say a little prayer", zegt Peter. "Even kijken of het makkelijker kan." En als we dan eindelijk een wat rustigere orkestband hebben gevonden gaan we los. "Forever, and ever, you'll stay in my heart. And I will love you. Forever, together, we never will part!". Sommige meiden worden nog even gewezen op hun Engelse uitspraak en dan is het klaar voor het echte werk. "Op naar de studio!", roept Peter.

Achtergrondkoortje

De studio staat vol met muziekinstrumenten zoals een enorm drumstel en gitaren. Maar het belangrijkste zijn natuurlijk de microfoons. Niemand durft nog vooraan te gaan staan. "Maar dan gaan de microfoons toch ook gewoon naar achteren?". Zodra Peter weer achter het glas zit en de band wordt ingestart, staan we op scherp. Zo met z'n allen en in deze studio met goede akoestiek klinkt het eigenlijk best heel aardig. En vooral de vrijgezel kan er wat van! De hoge nootjes zijn soms wat lastig, maar hoe warmer de stembanden, hoe makkelijker het gaat. Vooral You're the one that i want van Grease is een groot succes. "I got chills, they're multiplying, and I'm losing control. Cause the power you're supplyin', it's electrifying!". Soms vergeet het achtergrondkoortje even dat het vandaag gaat om de solist en dat we iets minder hard moeten zingen. "Maar dat trek ik zo met nabewerken wel goed", zegt Peter. De echte knaller van de dag is onze eigengemaakte versie van De meeste dromen zijn bedrog. Maar wat de nieuwe tekst is geworden, dat blijft geheim...

Na anderhalf uur staan de zweetdruppels op de voorhoofden. Tijd voor een drankje! "Als jullie nou even buiten genieten van het zonnetje, zorg ik dat er straks een prachtig cd'tje voor jullie klaar ligt dat zo de muziekwinkel in kan", zegt Peter. Hij heeft geen woord teveel gezegd. Na een paar minuten zijn onze zangkwaliteiten voor de eeuwigheid vastgelegd op een cd'tje. Op naar die gouden plaat!

Laatst gewijzigd: 2018-10-09 17:47:18 · Gepubliceerd: 16 mei 2011 - 4594

Dit past bij 'Gouden plaat op je vrijgezellenfeestje'

3 reacties: