1

Staking ov in Den Haag

Grote staking #ov in Den Haag

Laatste nieuws over stakingen Nieuws door

archief oud artikel 12 mei 2011 Toerisme Rotterdam, Zuid-Holland Na Rotterdam is het nu ook in Den Haag geen pretje voor de reiziger. Het openbaar vervoer in de stad staakt. Vervoersbedrijf HTM zet bussen en trams tot 8:30 uur stil.

In Den Haag rijden er tot 08:30 uur geen bussen en trams. Daarna begint vervoersbedrijf HTM weer met de reguliere dienstregeling. De staking is een protest tegen de bezuinigingen van 120 miljoen euro op het stadsvervoer. Ook de verplichte aanbesteding van het openbaar vervoer is de vervoersmaatschappijen een doorn in het oog. Dat leidt volgens de vakbonden tot 40 procent minder openbaar vervoer in de grote steden en dus tot overvolle bussen en trams. Gisteren reed er 's ochtends geen openbaar vervoer in Rotterdam en vrijdag kun je Amsterdam beter mijden.

Amsterdam

Er zijn al aardig wat stakingen geweest. Laatst was er een grote ov-staking in Amsterdam en daarna lag het openbaar vervoer in Den Haag al eerder plat. De stakingen zijn een vervolg op de stakingen in februari. Toen staakte het openbaar vervoer ook drie dagen in Rotterdam, Den Haag en Amsterdam.

De stakingen zijn een vervolg op de stakingen in februari

Laatst gewijzigd: 2011-05-13 10:26:52 · Gepubliceerd: 12 mei 2011 - 871