1

Off-road met een rolstoel

Biesboschcentrum Dordrecht introduceert off-the-road-rolstoel #biesbosch

Nationaal Park de Biesbosch - Biesboschcentrum Dordrecht Nieuws door
Varen door de Biesbosch
 

archief oud artikel 12 mei 2011 Natuur Dordrecht, Zuid-Holland In een rolstoel zit je vast aan de gebaande paden. Maar niet in de Biesbosch. Hier kun je binnenkort met off-the-road-rolstoel de ruige natuur in. Bij Biesboschcentrum Dordrecht is deze speciale rolstoel gratis te leen.

De 5-jarige Jeremy Klootwijk uit Zwijndrecht mag de off-the-road-rolstoel als eerste proberen. Dit doet hij op 19 mei met een testrit door de Biesbosch samen met zijn vader. De rolstoel van Biesboschcentrum Dordrecht is een uitkomst voor mensen die moeilijk of niet kunnen lopen. Door de brede ballonbanden heeft de rolstoel geen moeite met hobbels en boomwortels. Er zit een veiligheidsgordel in de stoel en eventueel steunkussens bij gebruik door jonge kinderen.

Biesboschcentrum Dordrecht

Het gebied is een beetje aangepast, om het voor de rolstoel toegankelijk te maken.  Zo doet de route de bijenstal aan, maar moesten daarvoor de deurposten worden verbreed. Een bruggetje op de route is voorzien van een opstaand randje en een jonge esdoorn moest het veld ruimen. Het centrum wil in de toekomst misschien meer routes voor de rolstoel openen.

Fluisterboot

Binnenkort vaart er ook een fluisterbootje, geschikt voor rolstoelen, door de Biesbosch. Deze is alleen in gebruik voor gewone rolstoelen.

Varen door de Biesbosch
 
DagjeWeg.NL maakte een mooie vaartocht door de Biesbosch. Neem alvast een voorproefje.

Laatst gewijzigd: 2011-05-12 16:40:23 · Gepubliceerd: 12 mei 2011 - 476