Amsterdams ov ligt plat

Grote staking #ov in Amsterdam

Laatste nieuws over stakingen Nieuws door

archief oud artikel 13 mei 2011 Toerisme Rotterdam, Zuid-Holland Amsterdamse bussen, trams en metro's staan vandaag tot 8:30 uur stil. Na Rotterdam en Den Haag staakt het openbaar vervoer vandaag in de hoofdstad.

De bussen, trams en metro's in Amsterdam staan tot 8:30 uur stil. Daarna pakt vervoersbedrijf GVB de reguliere dienstregeling weer op. Reizigers moeten er rekening mee houden dat het wel anderhalf uur duurt voordat deze weer normaal is. De staking in Amsterdam is de laatste van de drie deze week. Woensdag reed er 's ochtends geen openbaar vervoer in Rotterdam en donderdag lag het ov in Den Haag plat.

De staking is een protest tegen de bezuinigingen van 120 miljoen euro op het stadsvervoer. Ook de verplichte aanbesteding van het openbaar vervoer is de vervoersbedrijven een doorn in het oog. Dat leidt volgens de vakbonden tot 40 procent minder openbaar vervoer in de grote steden en dus tot overvolle bussen en trams.

Amsterdam

Er zijn al aardig wat stakingen geweest. Laatst was er al een grote ov-staking in Amsterdam en daarna lag het openbaar vervoer in Den Haag plat. De stakingen zijn een vervolg op de stakingen in februari. Toen staakte het openbaar vervoer ook drie dagen in Rotterdam, Den Haag en Amsterdam.

De stakingen zijn een vervolg op de stakingen in februari

Laatst gewijzigd: 2011-05-13 08:49:43 · Gepubliceerd: 13 mei 2011 - 218