1

Recordbedrag voor portret Elizabeth Taylor

Portret van Andy Warhol brengt 27 miljoen dollar op

Portret Elizabeth Taylor te koop   Nieuws door

16 mei 2011 Cultuur Amsterdam, Noord-Holland Elizabeth Taylor is goud waard. Een portret van de overleden actrice is op een veiling verkocht voor 27 miljoen dollar.

Een portret van de overleden actrice Elizabeth Taylor heeft op een veiling in New York bij Philips de Pury & Co 27 miljoen dollar opgebracht. Dat is een stuk meer dan het bedrag van 23 miljoen dollar waarop het schilderij vooraf werd geschat. Taylor staat glimlachend en in felle kleuren afgebeeld op het portret Liz#5. Het schilderij is gemaakt door de Amerikaanse kunstenaar Andy Warhol. Een zelfportret van deze schilder bracht deze week 38,4 miljoen dollar op. Dat was bijna het dubbele wat vooraf werd geschat.

Elizabeth Taylor overleden

Elizabeth Taylor wordt gezien als één van de grootste filmsterren van de twintigste eeuw. In 1961 ontving de Brits-Amerikaanse actrice een Academy Award voor haar hoofdrol in de film Butterfield 8. Zes jaar later won ze er nog één voor haar rol in Who's afraid of Virgina Woolf. Taylor was niet alleen beroemd om haar filmcarrière, ook haar acht huwelijken leverden haar veel publiciteit op. Met acteur Richard Burton trouwde ze zelfs twee keer.

Taylor staat glimlachend en in felle kleuren afgebeeld op het portret Liz#5

Laatst gewijzigd: 2011-05-17 08:25:21 · Gepubliceerd: 16 mei 2011 - 91