Nederlandse stranden schoon en veilig

129 blauwe vlaggen voor Nederlandse stranden #blauwevlag

Zomerse dagen aan het water Nieuws door

archief oud artikel 19 mei 2011 Natuur Katwijk, Zuid-Holland De Nederlandse stranden zijn over het algemeen schoon en veilig. Stichting Keurmerk, Milieu, Veiligheid en Kwaliteit (KMVK) deelt dit jaar 125 blauwe vlaggen uit.

Er zijn steeds meer schone stranden en jachthavens in Nederland. Dit jaar heeft KMVK 125 blauwe vlaggen uitgedeeld. Dat is vijf procent meer dan vorig jaar. Vijftig stranden en 79 jachthavens mogen dit jaar een blauwe vlag laten wapperen en zijn daarmee schoon en veilig verklaard. De blauwe vlag is een keurmerk dat onder meer goede kwaliteit van het zwemwater garandeert, maar het betekent bijvoorbeeld ook dat er genoeg vuilnisbakken op het strand staan.

Rioolwater

Niet alle stranden komen door de keuring. Sommige stranden hebben last van rioolwater in de zee. "Dat is bijvoorbeeld een probleem in de monding van de Oude Rijn bij Katwijk", zegt directeur Erik van Dijk van Blauwe Vlag Nederland.

De blauwe vlag is een keurmerk dat een goede kwaliteit van zwemwater garandeert
Dit weekend wordt het weer heerlijk weer. Het zonnetje schijnt, tijd voor een dagje strand. Lees: Zomerse dagen aan het water en krijg de strandkriebels.

Laatst gewijzigd: 2016-07-27 09:59:54 · Gepubliceerd: 19 mei 2011 - 233