Eigen land verliest vakantiegangers

Meer Nederlanders gaan in de zomer naar het buitenland #zomervakantie

LuxeVakantiehuizen.nl Nieuws door

archief oud artikel 20 mei 2011 Toerisme Het vakantiegeld is bijna in de pocket en de Nederlanders maken massaal vakantieplannen. Voornamelijk naar het buitenland, zo blijkt uit onderzoek. Ruim 8 miljoen Nederlanders kiezen deze zomer voor een buitenlandse bestemming.

De meeste Nederlanders gaan deze zomer op vakantie. Dit blijkt uit grootschalig onderzoek dat NBTC-NIPO begin april uitvoerde. Zo'n 72 procent van de ondervraagden geeft aan op vakantie te gaan, 13 procent twijfelt nog en 15 procent zegt (waarschijnlijk) niet te gaan. De meeste Nederlanders kiezen voor een buitenlandse vakantie. Ruim 8 miljoen verlaten ons land voor het buitenland, dat is 2 procent meer dan vorig jaar.

Vakantie in eigen land

Nederland moet zelf licht inleveren als vakantiebestemming. Ongeveer 30.000 minder vakantieplannen voeren naar eigen land, een daling van ongeveer 1 procent ten opzichte van vorig jaar. In totaal blijven 2,8 miljoen Nederlanders tijdens de zomervakantie binnen de landsgrenzen. Vooral Gelderland, Limburg en Drenthe zijn populair.

Populaire bestemmingen buitenland

Frankrijk is het favoriete vakantieland van de Nederlander. Ook Spanje en Duitsland zijn populair. Vooral Spanje, Groot-Brittannië en België krijgen meer belangstelling dan in voorgaande jaren. Volgens het NBTC-NIPO daalde het aantal verre reizen aanzienlijk ten opzichte van vorig jaar.

Op naar zon, zee, strand of naar de stad? Boek een vakantiehuisje op LuxeVakantiehuizen.nl.

Laatst gewijzigd: 2011-07-25 10:25:41 · Gepubliceerd: 20 mei 2011 - 105