Treinkaartje voor eind 2012 verdwenen

Ov-chipkaart is mislukking Nieuws door

archief oud artikel 1 juni 2011 Cultuur Utrecht, Utrecht De ov-chipkaart is volgens veel mensen een grote mislukking. Toch stapt de NS volgend jaar helemaal over op het digitale treinkaartje. Het ouderwetse papieren treinkaartje is voor eind 2012 helemaal verdwenen.

Het papieren treinkaartje is voor het einde van volgend jaar helemaal verdwenen. De NS stapt dan helemaal over op de ov-chipkaart. Buitenlandse reizigers mogen nog wel een papieren kaartje gebruiken.

Het spoorbedrijf wil daar nu nog even mee wachten totdat alle lokale en provinciale vervoerders ook zijn overgestapt. De meeste loketten op het station gaan verdwijnen. Het personeel van de NS gaat op het perron reizigers helpen als servicemedewerkers.

Duurder

Reizigersvereniging Rover is tegen het afschaffen van het papieren kaartje. De organisatie denkt dat treinreizen flink duurder worden. De NS spreekt dat tegen en zegt dat de prijzen gelijk blijven.

De ov-chipkaart is volgens veel mensen een mislukking. Wat vooral veel negatieve reacties oplevert, is dat de vervoerders miljoenen verdienen aan reizigers die vergeten uit te checken.

Het personeel van de NS gaat op het perron reizigers helpen

Laatst gewijzigd: 2011-07-25 10:25:41 · Gepubliceerd: 1 juni 2011 - 194