Ark van Noach mogelijk naar Londen

"Bouwer ark vroeg toestemming aan burgemeester Londen"

De grote en de kleine ark Nieuws door

archief oud artikel 3 juni 2011 Toerisme De Ark van Noach van Nederlander Johan Huibers is bijna af en zal volgens geruchten in Londen aanmeren tijdens de Olympische Spelen in 2012.

Engelse media schreven deze week dat Huibers een brief zou hebben gestuurd naar de burgemeester van Londen, waarin hij om toestemming vraagt om in Londen aan te meren tijdens de Olympische Spelen.

"Meneer Huibers schreef onlangs Boris Johnson, burgemeester van Londen, om toestemming om de ark naar Londen te brengen voor de Spelen volgend jaar zomer, en de ark in de hoofdstad aan te meren", schrijft The Daily Telegraph. "De Nederlander zegt kinderen met het bijbelverhaal van Noach te inspireren en te tonen hoe Noach, zijn bemanning en de dieren de zondvloed overleefden."

Grote ark bijna klaar

Huibers bouwde eerder de 'kleine' ark, die door Nederland rondvoer en verschillende steden aandeed. Die ark werd verkocht aan Aad Peters, die nu met de VerhalenArk rondvaart. Op dit moment legt Huibers de laatste hand aan de bouw van de 'grote' ark, ditmaal helemaal op ware grootte: 135 meter lang bij 22 meter breed bij 13 meter hoog.

Laatst gewijzigd: 2011-07-25 10:25:41 · Gepubliceerd: 3 juni 2011 - 200