Tom Poes is jarig!

Museum De Bommelzolder |  
Nieuws door

Zeventig jaar geleden verscheen de eerste strip over #TomPoes

3 juni 2011 Cultuur Zoeterwoude, Zuid-Holland Tom Poes viert feest vandaag! Het stripfiguur was 16 maart jarig en viert vandaag zijn zeventigste verjaardag.

Zeventig jaar geleden tekende Marten Toonder de eerste strip over Tom Poes. Vanaf vandaag ligt er een replica van het allereerste verhaal Tom Poes ontdekt het geheim der blauwe aarde in de winkels. Ook verschijnen er een paar nieuwe uitgaven van de avonturen van Tom Poes en heer Olivier B. Bommel. Het is de bedoeling dat alle verhalen opnieuw worden uitgegeven.

De Telegraaf

De allereerste avonturen van Tom Poes beleefde Tom Poes in De Telegraaf. De eerste aflevering verscheen op 16 maart 1941. De strips met Micky Mouse waren op, vandaar dat Marten Toonder de opdracht kreeg een nieuw stripfiguur te bedenken.

De eerste aflevering verscheen op 16 maart 1941
In Zoeterwoude staat het museum De Bommelzolder. Hier maakt de bezoeker kennis met heer Bommel en Tom Poes en het gehele oeuvre van 'de vader van de Nederlandse strip': Marten Toonder. Naast strips zijn hier ook puzzels, posters, serviesgoed en kleding te zien.

Laatst gewijzigd: 2011-07-25 10:25:41 · Gepubliceerd: 2011-06-03 08:59:27 - 474