Giraffe overleden in GaiaPark

GaiaPark Kerkrade Zoo |  deel via WhatsApp | Nieuws door

Heup uit de kom werd dier fataal #GaiaPark

3 juni 2011 Toerisme Kerkrade, Limburg Woensdag werd er een giraffe geboren in GaiaPark Kerkrade Zoo. Gisteren heeft de dierenarts het beest laten inslapen. Een heup uit de kom werd de giraffe fataal.

Er is al eerder een giraffe overleden in de dierentuin in Kerkrade

Woensdag werd in GaiaPark Kerkrade Zoo een girafje geboren. Helaas heeft de dierenarts het beest gisteren alweer moeten laten inslapen. De giraffe had de heup uit de kom en het lukte de dierenarts niet om het been weer op de goede plaats te krijgen. Er is al eerder een giraffe overleden in de dierentuin in Kerkrade. Een babygiraffe werd toen opgejaagd door een stel zebra's die in hetzelfde gebied verbleven. De babygiraffe kon de inspanning niet aan.

Leeuwen

Er is ook goed nieuws vanuit GaiaPark. Sinds woensdag zijn er drie leeuwen te bewonderen in de dierentuin. Een volwassen mannetjesleeuw en twee leeuwinnen van één jaar wonen nu in Kerkrade. Als één van de weinige dierentuinen in Nederland, krijgen de leeuwen in GaiaPark karkassen van dieren te eten. Dat lijkt het meeste op hun natuurlijke leefomgeving.

In dierentuin Artis werd afgelopen weekend ook een girafje geboren. Dit dier leeft nog steeds. Lees: Giraffegeluk in Artis.

Kijk ook bij...

Laatst gewijzigd: 2011-07-25 10:25:41 · Gepubliceerd: 2011-06-03 12:22:41 - 1541