1

Vogelbescherming naar rechter om Hedwigepolder

Vogelbescherming is wachten zat #hedwigepolder

Nieuws uit de natuur Nieuws door

archief oud artikel 8 juni 2011 Cultuur De Nederlandse Vogelbescherming wacht al jaren op de ontpoldering van de Hedwigepolder in Zeeland. Nu is de organisatie het wachten zat en eist ze van de rechter groen licht.

Volgens de Nederlandse Vogelbescherming duurt het te lang voordat de regering begint met het ontpolderen van de Hedwigepolder. Daarom stapt de organisatie naar de rechter. "Als dit kabinet niet het lef heeft om dit internationaal belangrijke natuurgebied te redden, doen wij het", zegt directeur Fred Wouters van Vogelbescherming in een persbericht. Nederland sprak zes jaar geleden met Vlaanderen af om de Westerschelde te verdiepen, zodat schepen de haven van Antwerpen beter kunnen bereiken. Om de natuurschade te compenseren, moest de Hedwigepolder nieuwe natte natuur worden. "Er zijn handtekeningen onder verdragen met Vlaanderen gezet. Maar uitvoeren, ho maar", zegt Wouters.

Trekvogels

Het ontpolderen van de Hedwigepolder is erg belangrijk voor het natuurherstel van de Westerschelde. De unieke getijdennatuur van de Westerschelde is van levensbelang voor tienduizenden trekvogels. Door eerdere verdiepingen en inpolderingen is de natuur in de Westerschelde in zo'n rap tempo afgetakeld, dat het nu letterlijk pompen of verzuipen is.

Het is nu letterlijk pompen of verzuipen
Lees meer nieuws uit de natuur op DagjeWeg.NL.

Laatst gewijzigd: 2011-07-25 10:25:41 · Gepubliceerd: 8 juni 2011 - 124